Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Community > Handelen met vertrouwen >  Kopersbescherming op eBay

Handelen met vertrouwen

Onderwerpen

Kopersbescherming op eBay

eBay probeert in samenwerking met de eBay-community een veilige handelsomgeving te creëren. De meeste problemen kunnen doorgaans worden verholpen door directe communicatie met de betrokken eBay-leden. eBay biedt kopersbescherming en een groot aantal mogelijkheden voor leden onderling om te communiceren. 

De belangrijkste regels:
  1. Handel transacties alleen af via eBay. Transacties die buiten eBay om afgehandeld worden, komen niet in aanmerking voor kopersbescherming.
  2. Lees altijd de feedback en het feedbackcommentaar bij het profiel van een gebruiker. Het feedbackcommentaar geeft meer inzicht in het gedrag van een gebruiker.
  3. Betaal nooit via een contante overboekingsservice, zoals Western Union of Moneygram.
  4. Mocht er onverhoopt een geschil ontstaan, probeer dit dan op te lossen door rechtstreeks te communiceren. Vraag de contactgegevens op van de andere partij. Blijf altijd eerlijk en zakelijk en houd rekening met de situatie van de andere partij.
Meestgestelde vragen
Tips
 
Je kunt je eBay-account en persoonlijke informatie beschermen door een paar simpele stappen te volgen en door je gezond verstand te gebruiken.
Meer informatie
Maak je je zorgen om spoof of nepwebsites? Bescherm je account en download de eBay-toolbar. Dit is de beste manier om te garanderen dat je op een echte eBay of PayPal website bent.