Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Een handelsassistent inschakelen - Veelgestelde vragen

Lijst met handelsassistenten

Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Je profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Veelgestelde vragen
Toolkit
Een handelsassistent inschakelen - Veelgestelde vragen


Wat zijn handelsassistenten?
Handelsassistenten zijn ervaren eBay-verkopers die hebben aangegeven bereid te zijn objecten tegen bepaalde kosten voor anderen te verkopen. Zou je best spullen op eBay willen aanbieden, maar heb je er geen tijd voor? Dan kunnen handelsassistenten uitkomst bieden. Handelsassistenten hebben een feedbackscore van ten minste 50, zijn doorgewinterde verkopers op eBay en hebben bij vorige transacties minimaal 97 procent positieve feedback gekregen van kopers en verkopers.

Waarom zou ik een handelsassistent inschakelen?
Alle handelsassistenten zijn ervaren eBay-verkopers. Of je je zolder nu wilt opruimen, spullen wilt verkopen omdat je gaat verhuizen of gewoon iets kwijt wilt wat je niet meer gebruikt, een handelsassistent kan je erbij helpen. Deze service is een uitkomst voor mensen die wel objecten op eBay willen verkopen, maar niet de tijd willen of kunnen nemen om dat helemaal zelf te doen.


Hoe kan ik een handelsassistent vinden?

Je vindt een handelsassistent bij je in de buurt door de lijst met handelsassistenten te doorzoeken. Voer je postcode in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met handelsassistenten die aan je criteria voldoen. Als je bijvoorbeeld in Haarlem woont in postcodegebied 2014, geef je "2014" op in het postcodeveld en klik je op Zoeken. Je krijgt dan een lijst te zien met handelsassistenten in Haarlem met die postcode of dicht bij die postcode.

Als je op zoek bent naar een handelsassistent in jouw postcodegebied en je krijgt geen resultaten, dan kun je een gedeeltelijke postcode invullen voor resultaten uit een groter gebied. Als je bijvoorbeeld een handelsassistent in Haarlem zoekt met postcode 2000, maar geen resultaten krijgt, probeer dan te zoeken op postcode 200* of 20*. Je krijgt dan alle handelsassistenten in een groter gebied te zien.

Als de resultaten worden weergegeven, kun je bekijken naar welke handelsassistent je interesse uitgaat door op de gebruikersnaam van een handelsassistent te klikken. Je gaat dan naar een pagina waar het profiel van de handelsassistent wordt weergegeven. Daar zie je onder meer de locatie, contactgegevens, specialisaties, gesproken talen, services, kosten en het beleid van de desbetreffende persoon.Wat voor objecten kan ik door een handelsassistent laten verkopen?
Dat hangt helemaal af van de handelsassistent die je in de arm neemt. Sommigen hebben veel ervaring met bepaalde rubrieken op eBay en willen daarom alleen in die rubrieken verkopen. Anderen zijn bereid objecten in alle duizenden rubrieken op eBay aan te bieden. En weer anderen stellen bepaalde eisen aan objecten voordat ze met je in zee willen gaan. Dit soort voorwaarden vind je in het profiel van de handelsassistenten.


Wat zijn de kosten om een handelsassistent in te schakelen?
Jij en de handelsassistent moeten de kosten voor het verkopen van je objecten helemaal zelf bepalen. Het is belangrijk op voorhand te bespreken wat de kosten en voorwaarden zijn en dan pas zaken met elkaar te doen. eBay brengt geen kosten in rekening voor het inschakelen van een handelsassistent. Wel brengt eBay kosten in rekening voor het verkopen van objecten. Sommige handelsassistenten berekenen deze kosten door aan de klant als onderdeel van de algemene kosten voor hun services.

Hoe kan ik de achtergrond van een handelsassistent nagaan?

Je kunt op verschillende manieren nagaan wat de achtergrond van een bepaalde handelsassistent is, en bepalen of deze geschikt is voor jou. Je kunt daarbij gebruikmaken van de volgende informatiebronnen:
  • Het profiel van de handelsassistent. Klik in de zoekresultaten op de gebruikersnaam van de handelsassistent. Je krijgt dan nadere gegevens te zien die de handelsassistent heeft verstrekt, zoals specialisaties, kosten, voorwaarden en andere bepalingen (bijvoorbeeld de tijden waarop je objecten kunt afleveren). Sommige handelsassistenten verkopen objecten in alle rubrieken op eBay, terwijl andere gespecialiseerd zijn op bepaalde gebieden en liever alleen in die rubrieken verkopen. Zoek dus naar handelsassistenten die bereid zijn jouw soort object te verkopen.
  • Gebruikersprofiel. Zoals voor alle eBay-leden zijn er ook voor handelsassistenten commentaar en beoordelingen beschikbaar die ze van andere handelspartners hebben gekregen. De omgang met kopers en verkopers is een goede graadmeter voor hun prestaties als handelsassistent. Als je deze gegevens wilt bekijken, klik je in het profiel van de handelsassistent op de link Gebruikersprofiel of klik je op het nummer dat je tussen haakjes naast de gebruikersnaam ziet staan.
  • Verkoopervaring. Je kunt transacties bekijken die de handelsassistent in het verleden heeft uitgevoerd. Zo zie je of deze persoon ervaring heeft met het soort object dat jij graag wilt verkopen. Klik in het Gebruikersprofiel op de objectnummers als je objecten wilt zien die de handelsassistent eerder heeft verkocht, of klik op Objecten die ik verkoop als je objecten wilt zien die deze persoon momenteel aanbiedt.
  • Referenties. Wanneer je contact opneemt met een handelsassistent, kun je referenties vragen van andere klanten voor wie hij of zij in het verleden heeft gewerkt.

Bij het kiezen van een handelsassistent moet je dezelfde maatstaven hanteren als je zou doen voor andere vormen van dienstverlening. Gebruik je gezond verstand bij het maken van je keuze. Houd er rekening mee dat handelsassistenten geen werknemers of onafhankelijke contractanten van eBay zijn, die door eBay zijn erkend of goedgekeurd. Iedere handelsassistent is verantwoordelijk voor zijn eigen zaken. eBay is in geen geval aansprakelijk.Wat is het verschil tussen een handelsassistent en een handelspost?
Een handelspost is een zeer ervaren handelsassistent die afgiftepunten of winkels biedt met vaste openingstijden en waar iemand aanwezig is. Je kunt de handelspost dus bezoeken zonder vooraf te hoeven te bellen of een afspraak te maken. Toch is het verstandig eerst contact op te nemen met de handelspost, zodat je kunt bespreken wat voor object je wilt verkopen en wat de kosten en voorwaarden zijn.


Welke rol speelt eBay bij het opstellen van de lijst met handelsassistenten?
eBay biedt de lijst als service, zodat gebruikers handelsassistenten kunnen vinden die bereid zijn objecten voor hen te verkopen. Handelsassistenten zijn leden die veel ervaring hebben op eBay. Het zijn echter geen werknemers of contractanten van eBay en eBay staat niet in voor de door hen geleverde diensten. Kijk daarom goed naar de achtergrond van handelsassistenten voordat je besluit objecten door hen te laten verkopen. Jij en de handelsassistent moeten de voorwaarden onderling afspreken.


Met welke juridische aspecten moet ik rekening houden als ik een handelsassistent wil inschakelen?
Juridische bepalingen en voorwaarden voor handelsassistenten variëren naar gelang het land waarin zij zakendoen. Handelsassistenten zijn er verantwoordelijk voor dat de services die ze aan klanten aanbieden, legaal zijn. Klik hier voor meer informatie over juridische aspecten.


Ik ben een ervaren eBay-verkoper en zou graag handelsassistent willen worden. Wat zijn de vereisten?
Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden waaraan je moet voldoen als je handelsassistent wilt worden.Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.