Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Om te beginnen
 
Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Je profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Gebruikersovereen-
komst voor handelsassistenten
Juridische aspecten
Veelgestelde vragen
Toolkit
Beginnen als handelsassistent

Objecten voor anderen op eBay verkopen

Als je een ervaren eBay-verkoper bent en anderen wilt helpen objecten te verkopen, kun je je laten opnemen in de lijst met handelsassistenten. Als je naam op deze lijst voorkomt, breng je je services onder de aandacht bij mensen die ook graag iets willen verkopen en daarvoor op zoek zijn naar hulp.

Een vermelding in de lijst met handelsassistenten aanvragen

Je moet aan de volgende voorwaarden voldoen om te kunnen worden opgenomen in de lijst:

  • Je hebt de afgelopen dertig dagen ten minste vijf objecten verkocht.
  • Je hebt een feedbackscore van 50 of meer.
  • Je hebt positieve feedback van 97 procent of hoger.
  • Je eBay-account heeft een goede status.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je een profiel aanmaken in de lijst met handelsassistenten door op de link Je profiel maken/bewerken in de navigatiebalk aan de linkerkant van het scherm te klikken. Daarin kun je je specialisaties, kosten, voorwaarden, contactgegevens en bezoekuren beschrijven. Je profiel verschijnt in de zoekresultaten wanneer gebruikers zoeken naar handelsassistenten in jouw regio. Een vermelding in de lijst met handelsassistenten is gratis.

In de lijst kun je meerdere profielen aanmaken. Als je bijvoorbeeld diverse afgiftepunten hebt, kun je voor ieder punt een afzonderlijk profiel maken.

Werken met klanten

Een vermelding in de lijst met handelsassistenten is vergelijkbaar met een advertentie voor je services of eigen bedrijf. Handelsassistenten zijn geen werknemers of contractanten van eBay die door eBay zijn erkend of goedgekeurd. eBay biedt de lijst met handelsassistenten als hulpmiddel, zodat geïnteresseerden handelsassistenten kunnen vinden die objecten voor hen kunnen verkopen.

Dit betekent dat jij en je klant de voorwaarden onderling moeten bepalen. We raden je ten zeerste aan je beleid van tevoren vast te stellen en alle details op voorhand met je klant te bespreken. Het gaat daarbij onder meer om de volgende zaken:

  • Wat voor soort objecten accepteer je? Moeten deze een minimumwaarde hebben?
  • Heeft de klant iets te zeggen over de startprijs van het object of de manier waarop het wordt aangeboden?
  • Breng je kosten in rekening, en zo ja, hoeveel? Je kosten kunnen afhankelijk zijn van de grootte van het object, het soort object en de uiteindelijke verkoopprijs. Breng je kosten in rekening voor extra services, zoals het ophalen van objecten? Zijn de eBay-verkoopkosten, die eBay jou in rekening brengt omdat je de officiële verkoper van het object bent, opgenomen in de kosten die jij je klanten berekent?
  • Wie verzendt objecten naar de koper: jij of de klant?
  • Hoe betaal je de inkomsten aan de klant als het object wordt verkocht? Betaal je bijvoorbeeld via overschrijving? Binnen welke termijn verricht je dergelijke betalingen?
  • Welk beleid voer je als een bepaald object niet verkocht wordt? Sommige handelsassistenten doneren objecten bijvoorbeeld aan een goed doel of liefdadigheidsinstelling als klanten deze niet terug willen.

Hoe meer je op voorhand met elkaar afspreekt, hoe beter de transactie voor jou en je klanten zal verlopen. Uitgebreide tips en hulpmiddelen vind je in de toolkit voor handelsassistenten en op het Prikborden.

Verkopen op eBay als handelsassistent

Objecten voor anderen verkopen op eBay werkt vrijwel hetzelfde als je eigen objecten verkopen. Alle normale handelsregels zijn van toepassing. Als de officiële verkoper op eBay moet je het object nauwkeurig beschrijven en je houden aan het aanbiedingsbeleid van eBay. Je biedt het object aan, communiceert met kopers, beheert de aanbieding, ontvangt de betaling van de winnende bieder of de koper, zorgt ervoor dat het object bij de koper terechtkomt en geeft en krijgt feedback. Je bent tevens verantwoordelijk voor de betaling van de eBay-verkoopkosten, ook al kies je ervoor deze uitgaven als deel van je algemene kosten door te berekenen aan de klant. Dit moet je van tevoren met de klant bespreken.

Als een object eenmaal is verkocht en betaald, kun je het ontvangen bedrag minus jouw kosten naar de klant sturen.Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.