Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Hoe 't werkt

Lijst met handelsassistenten

Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Je profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Veelgestelde vragen
Toolkit
Laat een ervaren eBay-verkoper objecten voor jou verkopen


Wil je graag spullen op eBay verkopen, maar heb je er de tijd niet voor? Dan is een handelsassistent wellicht iets voor jou. Handelsassistenten zijn ervaren eBay-verkopers die objecten tegen bepaalde kosten voor je verkopen op eBay. Het inschakelen van een handelsassistent biedt diverse voordelen:

  • Je bespaart tijd en moeite. De handelsassistent neemt je de hele verkoopprocedure uit handen, van het aanbieden van het object tot het verzenden naar de koper.
  • Je profiteert van andermans verkoopervaring. Handelsassistenten zijn door de wol geverfde verkopers met een goede reputatie op eBay. Veel handelsassistenten zijn gespecialiseerd in bepaalde rubrieken en weten precies hoe ze je object tegen de hoogste prijs kunnen verkopen.
  • Je verdient geld. Als je object wordt verkocht, speelt de handelsassistent de opbrengst naar jou door, na aftrek van zijn kosten.


Hoe 't werkt

1. 

Kijk wat goed verkoopt.
Bekijk welke objecten je graag wilt verkopen. Met miljoenen kopers wereldwijd en duizenden rubrieken kun je op eBay altijd wel iets aan de man brengen. Wel is het zo dat handelsassistenten per object kunnen bepalen of ze iets al dan niet voor je willen verkopen. Doorgaans vind je in de volgende gevallen gemakkelijk een handelsassistent die bereid is je object te verkopen:

  • Je object heeft goede verkoopkansen. Als je object in uitstekende staat verkeert, verkoopt het waarschijnlijk beter dan wanneer het in slechte staat verkeert. Bepaalde soorten objecten doen het ook beter dan andere. Klik hier voor suggesties.
  • Je object heeft een waarde van (en kan waarschijnlijk worden verkocht voor) minimaal EUR 50.

Als je niet zeker weet wat de waarde van je object is of je afvraagt of het wel verkoopbaar is, zijn de meeste handelsassistenten bereid om de verkoopkansen in te schatten. Je kunt zelf ook alvast wat vooronderzoek doen door op eBay naar soortgelijke objecten te zoeken en te kijken of deze gewild zijn.

Houd er ook rekening mee dat bepaalde objecten volgens ons beleid met betrekking tot verboden en beperkte objecten niet op eBay mogen worden verkocht. Handelsassistenten worden geacht dit beleid te kennen, maar het is verstandig er zelf ook van op de hoogte te zijn.

2. 

Vind de juiste handelsassistent.
In onze lijst met handelsassistenten kun je zoeken naar geschikte kandidaten bij jou in de buurt. Als je een aantal handelsassistenten hebt gevonden met wie je mogelijk in zee wilt gaan, is het belangrijk hun gegevens goed te controleren. Let daarbij op de volgende zaken:

  • Het profiel van de handelsassistent. Klik in de zoekresultaten op de gebruikersnaam van de handelsassistent. Je krijgt dan nadere gegevens te zien die de handelsassistent heeft verstrekt, zoals specialisaties, kosten, voorwaarden en andere bepalingen (bijvoorbeeld de tijden waarop je objecten kunt afleveren). Sommige handelsassistenten verkopen objecten in alle rubrieken op eBay, terwijl andere gespecialiseerd zijn op bepaalde gebieden en liever alleen in die rubrieken verkopen. Zoek dus naar handelsassistenten die bereid zijn jouw soort object te verkopen.
  • Gebruikersprofiel. Zoals voor alle eBay-leden is er ook voor handelsassistenten feedback beschikbaar die zij in het verleden van handelspartners hebben gekregen. De ervaring die kopers en verkopers met de handelsassistent in kwestie hebben, is een goede graadmeter voor jouw toekomstige ervaring met die persoon. Je krijgt deze gegevens te zien door op de link Gebruikersprofiel te klikken die je in het profiel van de handelsassistent vindt. (Alle handelsassistenten in de lijst hebben ervaring als eBay-verkoper, een feedbackscore van 50 of hoger en minstens 97 procent positieve feedback.)
  • Verkoopervaring. Als je in het gebruikersprofiel van de handelsassistent op de link Objecten die ik verkoop klikt, krijg je objecten te zien die deze persoon momenteel aanbiedt. Je kunt ook op objectnummers klikken om objecten te zien die de handelsassistent in het verleden heeft verkocht. Zo krijg je een idee van de handelwijze van die persoon en de eventuele ervaring met het verkopen van jouw soort objecten.

Wanneer je een aantal potentiële kandidaten hebt gevonden, kun je aan de hand van de gegevens in hun profiel contact met hen opnemen. Bespreek de kosten en voorwaarden goed. Je kunt ook naar referenties van vorige klanten vragen.

Opmerking: Handelsassistenten zijn geen werknemers of onafhankelijke contractanten van eBay, die door eBay zijn erkend of goedgekeurd. Iedere handelsassistent is verantwoordelijk voor zijn eigen zaken. eBay is in geen geval aansprakelijk. Bij het kiezen van een handelsassistent moet je dezelfde maatstaven hanteren als je zou doen voor andere vormen van dienstverlening. Gebruik je gezond verstand bij het maken van je keuze.

Als je het object eenmaal hebt afgeleverd (of opgehaald), ben je klaar. De handelsassistent biedt het object aan op eBay, beantwoordt vragen van kopers, int de betaling en zorgt dat het object bij de koper terechtkomt als het wordt verkocht. Als het object niet wordt verkocht, krijg je het terug van de handelsassistent. Sommige handelsassistenten bieden aan onverkochte objecten te doneren aan een goed doel of liefdadigheidsinstelling.

3.  Zorg dat je de betaling ontvangt.
De handelsassistent int de betaling van de koper, houdt kosten in op de opbrengst en speelt de rest door naar jou. Spreek op voorhand met je handelsassistent af hoe en wanneer je het geld ontvangt.


Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.