Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Services > eBay Marktplaats > Overzicht
Kopen en verkopen op eBay is leuk, spannend en voor sommigen zelfs verslavend…

Maar voordat je aan de slag gaat, is het nuttig om onderstaande informatie door te lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het kost je maar 5 minuten.
Inschrijven Inschrijven
Bij eBay dien je je in te schrijven om te kopen of verkopen. Inschrijven gaat snel, is eenvoudig en gratis. En het enige dat je nodig hebt, is een e-mailadres.

Met je gratis inschrijving op eBay.nl kun je ook kopen en verkopen op alle andere eBay sites, waar dan ook ter wereld!
Kopen door bieden of direct kopenAlleen omhoog bieden


Bod is bindendVraag stellen aan verkoper
Bieden of direct kopen? eBay kent verschillende verkoopsystemen.

Op eBay kun je objecten kopen door te bieden of door een object direct te kopen tegen de vaste prijs die de verkoper heeft opgegeven.

Je biedbedrag dient altijd hetzelfde of hoger te zijn dan de startprijs. Je kunt dus niet lager bieden.

Je kunt bieden door middel van autobod. Je geeft het bedrag op dat je maximaal voor het object wilt betalen. Vervolgens biedt eBay voor je via autobod, maar alleen het bedrag dat nodig is om de hoogste bieder te blijven en tot het maximum bedrag dat je hebt opgegeven.

Let op: bieden op eBay is gemakkelijk en leuk, maar ook een serieuze zaak. Want doe je een bod en je bent de hoogste bieder, dan ben je verplicht het object te kopen.

Om zeker te zijn waarop je biedt, kun je altijd een vraag aan de verkoper stellen. Op de pagina met de objectbeschrijving vind je rechts de link Vraag het de verkoper. Klik op deze link, log in en stel je vraag. De verkoper ontvangt nu een e-mail van je en zal je zo snel mogelijk antwoorden per e-mail.

Als de veiling is afgelopen en je bent de hoogste bieder, krijg je van eBay een e-mail met de gegevens van de verkoper. Je dient binnen 3 werkdagen met de verkoper contact op te nemen om de verdere afhandeling, zoals betaling en verzending, onderling af te spreken.

Meer informatie over kopen op eBay 

VerkopenTitel
Omschrijving Verkoopwaarde Startprijs
Foto

Communicatie met kopers
Regels aanbieden
Verplichting tot verkoop


Kosten voor verkopen
Verkopen op eBay kan uiteraard ook.
Je kunt als verkoper kiezen tussen verschillende verkoopvormen: veilen of aanbieden tegen vaste prijs.

Een object op eBay te koop aanbieden is heel eenvoudig: bedenk een pakkende titel, een omschrijving van het object, de startprijs (dus de prijs waarvoor je het minimaal wilt verkopen) en de verkoopvoorwaarden (zoals hoe je wilt worden betaald en of je het object per post verstuurt of dat de koper het bij je thuis kan op komen halen). Voeg ook altijd een foto van het object toe want een foto zegt meer dan duizend worden! Je kunt zelfs meerdere foto's toevoegen. Het plaatsen van foto's bij je object is eenvoudig en gratis en kopers zien direct wat je te koop aanbiedt.

Potentiële kopers kunnen je een vraag stellen door rechtsboven in je objectomschrijving te klikken op de link Vraag het de verkoper. Jij ontvangt via je e-mail de vraag die je uiteraard zo snel mogelijk dient te beantwoorden. Je mag geen telefoonnummer vermelden en het noemen van een link of e-mailadres in je aanbieding is aan regels gebonden.

In principe mag je op eBay praktisch alles aanbieden en ook zoals jij het wilt. Er zijn echter een paar regels waaraan je je als verkoper hebt te houden.

Let op:
  • Als je een object te koop aanbiedt en er wordt op geboden, ben je verplicht om het object aan de koper te leveren tegen de hoogst geboden prijs. Bedenk dus van te voren goed wat je startprijs is (want dat is de prijs waar tegen je het minimaal wilt verkopen) en je leveringsvoorwaarden!
  • Aan verkopen op eBay zijn kosten verbonden: het kost tussen de 0,10 en 0,50 euro om een object aan te bieden en als je het verkoopt, rekenen wij 4% verkoopcommissie over het eindbedrag tot een maximum van 5 euro. Een keer per maand krijg je van ons via e-mail je factuur met al je eBay-kosten van de afgelopen maand.

Meer informatie over verkopen op eBay

 

Veiligheid is een van de speerpunten van eBay

Bekijk de reputatie van een (ver)koper aan de feedbackscore

eBay is veilig.
eBay doet er alles aan om handelen veilig en leuk te maken. Met miljoenen verkochte objecten per dag kun je erop vertrouwen dat eBay een veilige handelsplaats is. Er bestaan allerlei regelingen, zoals het feedbacksysteem, kopersbescherming, bemiddelingsservices en een afdeling Regels en veiligheid, zodat je met een gerust hart objecten kunt kopen en verkopen. Er gaat bijna nooit iets mis, maar als er toch iets gebeurt, staat eBay je bij.

Feedback
Elk eBay-lid heeft een feedbackscore. Aan deze score kun je de betrouwbaarheid van een koper of verkoper zien. Als je iets hebt gekocht, kun je achteraf aan de verkoper feedback geven - positief, negatief of neutraal. Ditzelfde geldt ook als je iets hebt verkocht natuurlijk.

Je feedbackscore is het aantal positieve feedback min het aantal negatieve feedback. Hoe hoger de score achter een gebruikersnaam, hoe meer transacties het betreffende lid succesvol heeft afgehandeld!

Lees hier meer waarom kopen en verkopen op eBay veilig is.
Meer informatie en tips
  • Klik hier om naar het overzicht te gaan met de grootste verschillen tussen Marktplaats en eBay
  • eBay Hoe en Wat
  • Hulp voor antwoord op al je vragen

 


Aanvullende sitenavigatie