Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Services > eBay Marktplaats > Welkom

Welkom bij eBay, de wereldwijde handelsplaats.

Kopen en verkopen op eBay is leuk en spannend want het gaat voornamelijk via het veilingprincipe, waarbij de regel geldt: de hoogste bieder wint.

Op eBay kun je eenvoudig wereldwijd kopen en verkopen. Ontdek geweldige koopjes voor bijvoorbeeld gloednieuwe merkartikelen of zeldzame verzamelobjecten die moeilijk te vinden zijn. Er is een aanbod van wel 44 miljoen objecten. En ga je verkopen, breid dan je klantenbestand uit met 193 miljoen potentiële kopers!

Kopen en verkopen op Marktplaats en eBay is verschillend. Wij hebben de grootste verschillen op een rijtje gezet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Op eBay wordt voornamelijk gehandeld via het veilingprincipe. De startprijs van een veiling is de prijs die bij het object vermeld wordt. Het bedrag dat je biedt is altijd hetzelfde of hoger dan de startprijs. Na het eindigen van de veiling is degene die het hoogst heeft geboden de winnaar. Elke veiling eindigt op een vaste tijd zodat je altijd kunt zien hoelang een object nog te koop staat.

klik hier voor meer informatie

Veilen is leuk, spannend en voor sommigen zelfs verslavend. Maar, besef wel dat als je een bod doet en je bent de hoogste bieder, je wel de koper bent. Hetzelfde geldt voor de verkoper. Als je iets te koop aanbiedt en er wordt op geboden, dient de verkoper het object te verkopen aan de hoogste bieder voor het geboden eindbedrag.

klik hier voor meer informatie

Vragen tijdens de veiling kun je aan de verkoper eenvoudig stellen via het eBay-systeem. Na de veiling krijgen de koper en verkoper elkaars contactgegevens en kunnen ze onderling de veiling afhandelen. Het is dus niet zo dat een verkoper het object kan verkopen als het nog wordt aangeboden op eBay. Daarnaast is het niet toegestaan om telefoonnummers of e-mailadressen in je beschrijving op te nemen. Vragen kunnen potentiële kopers tenslotte stellen via het eBay-systeem.

klik hier voor meer informatie

eBay geeft extra veiligheid. Je kunt bijvoorbeeld van je potentiële kopers of verkopers zien hoe vaak ze naar tevredenheid hebben gehandeld. Deze zogenaamde feedbackscore is voor iedereen toegankelijk: de handelsgeschiedenis geeft een goed beeld met wie je zaken doet, ook op grote afstand.

Klik hier voor meer informatie

Lees hier meer over hoe eBay werkt
Bekijk hier de verschillen tussen Marktplaats en eBay op een rijtje

  .