Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips

Problemen met de basisversie van Uploader oplossen


Probeer de onderstaande tips voor probleemoplossing als je problemen hebt met de basisversie van Uploader.

Problemen met afbeeldingsformaten

 • Controleer het formaat van de afbeelding als er in een foutbericht wordt aangegeven dat het bestand te groot is. Gebruik de software voor beeldbewerking (meestal meegeleverd met nieuwe digitale camera's) en verklein de afbeelding tot 7,0 megabyte (7000 kB) of kleiner. Als je Microsoft Windows gebruikt, kun je het formaat van de afbeelding controleren door de map met de afbeelding te openen en in het menu Beeld de optie Details te selecteren. Het formaat wordt weergegeven in de kolom Formaat.

 • Als je een inbelverbinding (een telefoonlijn) gebruikt, kan het even duren voordat elke afbeelding naar eBay is geüpload. Als je afbeeldingsbestanden sneller wilt uploaden, kun je deze eerst opnieuw comprimeren met je software voor beeldbewerking. Dit heeft geen zichtbaar effect op de kwaliteit. Je kunt grote bestanden beter niet opnieuw comprimeren tot minder dan 200 kB of tot afmetingen waarbij de langste zijde kleiner is dan 1000 pixels. Je kunt het beste de standaardversie van Uploader gebruiken. Hierin worden grote afbeeldingen automatisch gestandaardiseerd zodat ze sneller worden geüpload.

Problemen met het toevoegen van afbeeldingen aan je aanbieding

 • Wis de cache als je Microsoft Windows en Internet Explorer gebruikt en problemen hebt met de basisversie van Uploader of als de knop Bladeren niet wordt weergegeven voor het uploaden van afbeeldingen. Raadpleeg de Help van de browser als je wilt weten hoe je dit moet doen.

 • Als je Microsoft Windows en Internet Explorer niet gebruikt of als het probleem niet is opgelost nadat je de cache hebt gewist, is er mogelijk een conflict opgetreden tussen de basisversie van Uploader en software als firewalls, advertentieblokkering en webaccelerators. Probeer het volgende:

  • Webaccelerators

   Schakel eventuele advertentieblokkeringen en webaccelerators uit. Webaccelerators zijn programma's waarmee sommige websites sneller worden geladen.

   Schakel de software van de webaccelerator tijdelijk uit. (Neem contact op met de softwarefabrikant of raadpleeg de documentatie van je Internet Service Provider voor specifieke instructies.) Als de basisversie van Uploader werkt nadat je de webaccelerator hebt uitgeschakeld, moet je deze software altijd uitschakelen wanneer je de basisversie van Uploader gebruikt. Je kunt ook zo mogelijk de instellingen van de webaccelerator wijzigen zodat inhoud van '*.ebay.com'-webadressen niet in de cache wordt opgeslagen.

  • Firewallinstellingen

   Met firewalls wordt de communicatie tussen de computer en websites beperkt. Deze programma's zijn een belangrijk onderdeel van de computerbeveiliging. Ze kunnen echter ook inhoud blokkeren die je moet ontvangen of verzenden. Je hoeft slechts één firewall in te schakelen op de computer. Daarnaast moet je in de instellingen opgeven dat communicatie van en naar eBay is toegestaan. Schakel ten eerste de ingebouwde Windows-firewall uit als je een computer met Windows XP gebruikt en firewallsoftware van derden hebt geïnstalleerd (zoals Norton Internet Security of ZoneAlarm). Schakel vervolgens de ingebouwde Windows XP-firewall uit als deze ook is ingeschakeld. Raadpleeg de Hulp van Windows als je wilt weten hoe je dit moet doen.

Wis de browsercache opnieuw nadat je deze instellingen voor de software van derden hebt aangepast. Anders kunnen de inactieve, gefilterde pagina's opgeslagen in de cache mogelijk nog altijd worden gebruikt wanneer je afbeeldingen opnieuw aan de aanbieding toevoegt.

Je hebt een foutcode ontvangen

SDFB01

 • De fout SDFB013 wijst op een probleem in de verbinding met de servers van eBay Afbeeldingenservice. Dit kan komen door een slechte netwerkverbinding, maar geeft meestal een softwareconflict aan. Software voor pop-up- en advertentieblokkeringen kan voorkomen dat je afbeeldingen worden geladen met uploaders. Raadpleeg de Hulp van de browser als je wilt weten hoe je de ingebouwde pop-upblokkering uitschakelt. Ga naar de Microsoft-pagina over het blokkeren van pop-upvensters in Internet Explorer als je wilt weten hoe je pop-upblokkering in Microsoft Windows en Internet Explor gebruikt.

SDFB003

 • Foutcode SDFB003 duidt erop dat gegevens zijn beschadigd bij het maken van een verbinding met de servers van eBay Afbeeldingenservice. Dit komt meestal door een firewall. De instelling heet meestal iets als 'onbekende headers verwijderen'. Je kunt deze uitschakelen zodat je afbeeldingen wel kunt uploaden. Als je deze instelling niet in de firewall-software kunt terugvinden of aanpassen, wordt je Internet-verbinding waarschijnlijk gefilterd door een firewall van je Internet Service Provider (ISP). Je kunt het probleem dan voorleggen aan je ISP en vragen of deze je kan uitleggen hoe je de firewall-instelling zodanig kunt aanpassen dat je afbeeldingen naar eBay kunt uploaden.

Zelf hosten

Als je problemen bij het rechtstreeks uploaden van afbeeldingen vanaf je computer niet kunt oplossen, kun je de optie Webbestanden kopiëren of Zelf hosten proberen zodat je afbeeldingen kunt gebruiken die zich al op een webserver bevinden. Als je de methoden nog nooit hebt gebruikt, moet je deze inschakelen door in het gedeelte Je object tot leven brengen met afbeeldingen op de link Opties toevoegen en verwijderen te klikken. Selecteer vervolgens deze opties. Als je de optie Webbestanden kopiëren of Zelf hosten wilt gebruiken, voer je het webadres (URL) in van de afbeelding die je naar eBay wilt kopiëren of waarnaar je een rechtstreekse link wilt maken in de aanbieding.

Als je zelf afbeeldingen host, probeert eBay de eerste afbeelding te gebruiken om een door eBay gehoste afbeelding te maken zodat kopers deze kunnen vergroten en meer details kunnen bekijken. Soms kunnen we dit niet doen. Als in een bericht wordt aangegeven dat er een probleem is opgetreden bij het maken van een door eBay gehoste afbeelding, hoef je niets te doen. Je afbeeldingen worden nog altijd in de aanbieding weergegeven. Wacht 24 uur en probeer het dan pas opnieuw. In de tussentijd is het probleem mogelijk vanzelf opgelost. Als je niet wilt wachten, kun je de afbeelding opnieuw verzenden.

Opmerking: Voor de opties Webbestanden kopiëren en Zelf hosten moet je beschikken over opslagruimte op een openbare webserver waarnaar je eerder de afbeeldingen hebt geüpload. Veel ISP's nemen dergelijke ruimte op in hun servicepakket, maar mogelijk geldt hiervoor een gebruiksbeperking. Raadpleeg de beschrijving van de ISP-services voor meer informatie.

Aanvullende informatie voor probleemoplossing

Voor meer hulp kun je naar het gedeelte Discussie en hulp van Prikborden gaan. Hier delen eBay-leden informatie over het oplossen van netwerk- en softwareproblemen bij het gebruik van uploaders voor door eBay gehoste afbeeldingen en bij het zelf hosten van afbeeldingen. Je kunt zoeken in de informatie die al op deze forums is gepubliceerd of je specifieke hulpvraag aan andere leden stellen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.