Kopersgids scrapbook en 3D
Doorgaan naar hoofdinhoud


 Kopersgidsen


Kopersgids scrapbook en 3D


Scrapbooks vormen een uitstekende manier om die uitpuilende dozen met foto's tot een mooi familieaandenken te verwerken. Of je nu net begonnen bent met je eerste scrapbook of dat je op zoek bent naar unieke elementen om je huidige projecten te verfraaien, op eBay kun je alles vinden wat je maar nodig hebt.

Zelf scrapbooks maken


Zelf scrapbooks maken

Het maken van scrapbooks is in de loop van de tijd uitgegroeid tot meer dan het plakken van een paar foto's, toegangskaartjes en krantenartikelen in een fotoalbum. Het aanbod van producten voor het maken van scrapbooks is vandaag de dag zo groot dat je echt je eigen stijl en persoonlijkheid tot uitdrukking kunt laten komen in je scrapbook.

Ook kun je eens iets nieuws proberen door scrapbooks te maken op de computer. Dit is een uitstekende manier om de laatste technieken te gebruiken bij het vastleggen van je dierbare herinneringen. Op je eigen pc kun je je digitale foto's professioneel opmaken en bewerken. Je kunt zelf verbazingwekkend realistische digitale verfraaiingen maken en aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld afzonderlijke gedeelten van een foto uitvergroten, de kleur wijzigen en zelfs beschadigde foto's repareren. Vervolgens kun je je digitale scrapbooks via internet delen met vrienden en familie. Op eBay vind je alles wat je nodig hebt, zoals software, handleidingen en cd-roms met lettertypen, sjablonen, instructies, enzovoort.


Terug naar bovenTerug naar boven

De juiste scrapbooks en scrapbook benodigdheden


De juiste scrapbooks en scrapbook benodigdheden

Voor je begint met het maken van een scrapbook, moet je een paar basisbenodigdheden hebben.

Scrapbook albums

Het album dat je kiest, bepaalt in grote mate hoe je scrapbook er uiteindelijk zal uitzien. Als je van plan bent een scrapbook te maken voor een speciale gebeurtenis, zoals een huwelijk of de eerste verjaardag van je kind, kun je het beste een album kiezen dat deze gebeurtenis als thema heeft. Als je bijvoorbeeld een jaar in het leven van je familie wilt vastleggen, kun je volstaan met een wat eenvoudiger ontwerp.

Ook de maat is van belang. Er zijn verschillende maten beschikbaar op eBay, waaronder 12,5 x 17,5, 15 x 15, 17,5 x 17,5, 21 x 27,5, 30 x 30 cm, enzovoort. Als je foto's gebruikt, kun je het beste een grotere maat kiezen, zodat je extra ruimte hebt om versieringen en aantekeningen toe te voegen.

Papier, fotopapier en aanvulpagina's

Welk type of welke maat scrapbookalbum je ook kiest, let op dat het scrapbook geschikt is voor archivering. Dat betekent dat het boek is gemaakt van zuurvrije materialen en dat het papier is gebufferd en geen lignine bevat. Heb je ooit door een oud boek met gele, broze pagina's gebladerd? Dit wordt veroorzaakt door lignine, een component van houtpulp. Een dergelijke antieke look is waarschijnlijk niet wat je wilt voor je scrapbook. Gebufferd papier is belangrijk omdat het zuur in foto's of andere accessoires zo geen kans krijgt om het uiterlijk van je scrapbook aan te tasten.

Foto's en afdrukken

Met een paar goedgekozen foto's kun je in je scrapbook een verhaal vertellen of een thema uitwerken. Maak echter niet de fout om te denken dat als drie foto's per pagina er leuk uitzien, zeven foto's nog mooier zijn. Stel je mooiste foto's ten toon. Door de pagina's met een kritisch oog te bekijken, versterk je juist het effect van de afzonderlijke pagina's.

Snijd de foto's eventueel bij en plaats ze in een kader op de albumpagina. Als je niet al stapels foto's hebt om in te plakken, kun je overwegen een camera of fotoprinter aan te schaffen om je herinneringen blijvend vast te leggen.

Markers en pennen

Hoewel een beeld meer zegt dan duizend woorden, wil je misschien toch een paar zinnen toevoegen die beschrijven welke emoties en herinneringen je foto's oproepen. Met een grappige anekdote of een memorabel citaat wordt je album nog persoonlijker en het maken van dagboekaantekeningen in een scrapbook wordt steeds populairder.

Pennen en markers zijn in een groot aantal kleuren en dikten verkrijgbaar, van ultrafijn tot superdik. Kies pennen die aansluiten bij het thema van je scrapbook en die prettig schrijven. Als je op zoek gaat naar pennen, onthoud dan dat zuur funest is. Let op dat je pennen met zuurvrije inkt koopt.

Je scrapbook versieren

Voor het versieren van je scrapbook is een groot aantal accessoires op de markt, bijvoorbeeld van Making Memories en Jolee’s Boutique. Met ponstangen of setters kun je metalen oogjes of nestelringen toevoegen aan je pagina's en deze met speciale splitpennen vastzetten. Je kunt je scrapbook verfraaien met glinsterende knopen. Je kunt het geheel ook opfleuren met stickers van bekende leveranciers als Creative Memories of je kunt je eigen stickers maken met Xyron-stickermakers en lamineerapparatuur. Versier je scrapbook met decoratieve draadjes wol en garneringen. Beplak de pagina's van je scrapbook met vormpjes van hobbypapier als stansen, mallen en papieren figuurtjes van bekende merken als Sizzix, Sizzlit’s, Paper Bliss en Paperkins. Decoreer je scrapbook met je favoriete rubberen stempels van Stampin' Up! en andere merken. Op eBay kun je ook terecht voor moeilijk te vinden of niet meer te verkrijgen rubberen stempels en stansen. Gebruik je fantasie!

Stansapparaten en snijmachines

Met populaire stansapparaten en snijmachines als Accucut, Sizzix en de kleine Sidekick en QuicKutz kun je eenvoudig vormen, letters en cijfers stansen uit een groot aantal verschillende materialen zoals papier, stof en rubber. Op deze manier kun je elke pagina van je scrapbook naar wens versieren. Veel fabrikanten maken speciaal ontworpen stansen, zoals Sizzlits. Als je deze in je snijmachine plaatst, kun je professionele vormen, titels, woorden en spreuken maken. En vergeet ook de sjablonen van Coluzzle niet voor het maken van perfecte ovalen, cirkels, rechthoeken, kaders en randen. Zorg ten slotte voor een goede, scherpe schaar, bijvoorbeeld van Fiskars.

Lijm

Als je tevreden bent met de opmaak van je pagina, moet je ervoor zorgen dat je foto's en versiersels permanent blijven vastzitten. Gebruik een lijm die speciaal bedoeld is voor foto's en zwaar papier. Ook hier is het weer van het grootste belang lijm te gebruiken die geen zuur bevat.

Scrapbooks bewaren

Als je scrapbook af is, kun je alle spullen bewaren en ordenen in een handige bewaareenheid zoals Cropper Hopper of Crop in Style. Zo heb je alles altijd meteen bij de hand.

Creative Memories

Op eBay vind je een groot aanbod van nieuwe producten van Creative Memories. Deze worden meestal verkocht door consulenten. In tegenstelling tot de meer algemene leveranciers van scrapbookbenodigdheden werkt Creative Memories met sjablonen die in combinaties kunnen worden gebruikt. Ook kun je op eBay producten van Creative Memories vinden die uit de collectie zijn genomen en die de meeste consulenten niet meer in hun assortiment hebben.


Terug naar bovenTerug naar boven

Scrapbookbenodigdheden kopen op eBay


Scrapbookbenodigdheden kopen op eBay

Als je eenmaal weet wat voor scrapbookbenodigdheden je nodig hebt, ga je naar het portaal Hobby's en handwerken en klik je op Scrapping en 3D. Hier kun je zoeken naar aanbiedingen op eBay.

 • Rubrieken: Met de lijst Rubrieken links op elke pagina kun je kiezen van welk artikeltype je aanbiedingen wilt zien. Je ziet hier links voor onder andere Charms en frames, Eyelets, brads en fibers, Jolees en stickers, Mallen en Papieren en knipvellen. Als je dieper graaft op de website, kun je je zoekopdracht verder verfijnen door een subcategorie te kiezen.

 • Zoeken op trefwoorden: Zoek naar bepaalde woorden in de aanbiedingen op eBay. Als je bijvoorbeeld software voor scrapbooks voor je pc wilt zoeken, typ je "scrapbook software" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak. Schakel het selectievakje Zoeken in titels en beschrijvingen in voor meer resultaten. Ga naar de pagina Algemene zoektips van eBay voor meer tips bij het zoeken met trefwoorden.

Als je op eBay niet precies kunt vinden wat je zoekt, kun je het proberen in een eBay-winkel. Een ander alternatief is een zoekopdracht op mijn eBay. Je wordt dan gemaild wanneer een object beschikbaar komt dat aan je wensen voldoet.


Terug naar bovenTerug naar boven

Veilig scrapbookbenodigdheden kopen


Veilig scrapbookbenodigdheden kopen

Zorg ervoor dat je, voordat je tot de koop overgaat, precies weet wat je koopt. Trek de verkoper na en lees hoe eBay en PayPal je kunnen beschermen.

Weet wat je koopt

Carefully read the details in item listings.

 • Houd rekening met leveringskosten in de uiteindelijke verkoopprijs. Als je veel geld uitgeeft, controleer je of de verkoper het object verzekert tijdens het transport.

 • Als je meer wilt weten, stuur je de verkoper een e-mail met je vraag. Dit doe je door te klikken op Vraag het de verkoper in het gedeelte met verkopergegevens.

 • Controleer altijd of je de transactie op eBay volledig afhandelt (met een bod, Nu kopen of Beste voorstel). Transacties die worden beklonken buiten eBay vallen niet onder de beschermingsregelingen van eBay.

 • Betaal je eBay-object nooit met een overschrijving via Western Union of MoneyGram. Deze betaalwijzen zijn niet veilig wanneer je iemand betaalt die je niet kent.

Ken je verkoper

Trek verkopers na, zodat je je transacties met een gerust hart kunt afhandelen.

 • Wat is de feedbackscore van de verkoper? Hoeveel transacties heeft hij/zij voltooid? Hoe hoog is het percentage positieve reacties?

 • Wat zeggen kopers in hun feedback? Zijn ze positief over de verkoper?

 • De meeste topverkopers op eBay hebben net als winkels een retourregeling. Biedt de verkoper een niet-goed-geld-terug-garantie? Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kopersbescherming

Mocht je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen tijdens een transactie, dan kun je een beroep doen op eBay en PayPal.

 • Veilig betalen met PayPal: Met PayPal kun je betalen zonder dat de verkoper je bankrekeningnummer of creditcardnummer te zien krijgt. Het is zelfs zo dat PayPal kopers 100% beschermt tegen afschrijvingen van hun bankrekening waarvoor ze geen toestemming hebben gegeven. Bovendien is je aankoop met de kopersbescherming van PayPal tot maximaal EUR 500 gedekt.

 • Veilig handelen en problemen oplossen op eBay: Ga naar Veilig handelen en problemen oplossen voor informatie over de beveiliging van je account en het gebruik van de snelle en efficiënte tools van eBay voor het oplossen van problemen.


Terug naar bovenTerug naar boven


 Geschreven door

eBay