Kopersgids kleding, schoenen en accessoires
Doorgaan naar hoofdinhoud


 Kopersgidsen


Kopersgids kleding, schoenen en accessoires


Heb je zin in een spannend modeavontuur op eBay, de populairste modesite ter wereld? eBay is de juiste plek om de perfecte kleding, schoenen, damestasjes, zonnebrillen en nog veel meer te vinden. Veel plezier, het winkelen kan beginnen!

De modewereld ontdekken


De modewereld ontdekken

Kleding, mode en verzorging bevat ongeveer 100.000 objecten en u kunt er alles vinden, van merkjeans tot partijen en groothandel.

 • Damestasjes: Damestasjes maken je garderobe compleet en je kunt helemaal meedoen met de mode. Of je nou op zoek bent naar een damestas voor dagelijks gebruik of voor een avondje uit, je vindt op eBay een grote keuze aan merkdamestassen, stijlvolle portemonnees, stevige tassen en nog veel meer.

 • Jeans: Tegenwoordig worden jeans niet alleen in huis of voor vies werk gedragen. Merkjeans zijn enorm populair. De veelzijdige, spannende ontwerpen kunnen net zo makkelijk overdag als tijdens een avondje uit worden gedragen. Gecombineerd met sexy hakken, een topje met parels of zelfs een afgesleten paar sneakers ben je met je jeans helemaal in.

 • Jassen en bovenkleding: In de herfst en winter zijn er maar weinig kledingstukken zo belangrijk als de jas. Van trainingsjacks tot wollen jassen en suède jassen tot nepbontjassen, je vindt de nieuwste trends, materialen en populairste jassenmerken.

 • Shoenen: Ontdek de laatste schoenenmode en de nieuwste koopjes, inclusief de grote merken. Nog nooit was er zo’n grote keuze aan stijlen. Van comfortabele schoenen en vrijetijdsschoenen tot elegante of excentrieke schoenen, je vindt altijd de schoen die bij je past.

 • Zonnebrillen: Zonnebrillen zijn de meest ultieme accessoires. Van modieuze merkzonnebrillen tot professionele sportzonnebrillen, je vindt altijd wel wat in de brede keuze aan zonnebrillen.

 • Vintage kleding: Vind de modestijl die bij je past met vintage kleding. Van een stijlvolle cocktailjurk tot een nostalgisch concert-T-shirt, met kleding van vroeger kun je je garderobe mooi uitbreiden. Stijlen komen en gaan, maar eBay blijft een steunpilaar voor mensen die op zoek zijn naar kleren die net even anders zijn dan wat iedereen in de winkel koopt.


Terug naar bovenTerug naar boven

Je eigen manier van winkelen bepalen


Je eigen manier van winkelen bepalen

Het maakt niet uit hoe je het liefst winkelt, eBay maakt het eenvoudig en leuk! En met kopersbescherming van PayPal zijn je aankopen tot maximaal EUR 500 gedekt. Er zijn verschillende manieren om op eBay te zoeken naar kleding, schoenen en accessoires:

 • Browse: Via de links aan de linkerkant van het portaal Kleding, mode en verzorging kun je zoeken op rubriek. 

 • Merken: Grote kans dat je favoriete ontwerper erbij zit als je op merk zoekt.

 • Aanbiedingen: De afbeeldingen aan de rechterkant van het portaal Kleding, mode en verzorging zijn een prachtige manier om de speciale acties te bekijken.

 • Winkels: Bezoek eBay Winkels. Het is net alsof je door een virtuele winkel loopt.

Het maakt niet uit hoe je het liefst winkelt, lees in de objectaanbiedingen altijd de beschrijving zorgvuldig door. Ook de kleine lettertjes! Let vooral op informatie over maat, stof en stijl. Zorg dat je weet wat je koopt. Een designerhandtas is niet hetzelfde als een 'op bekend design geïnspireerde' handtas. Soms vind je in zo'n beschrijving details die, zeker in het geval van kleding, interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld: uit rookvrije omgeving of geen huisdieren, in verband met hygiëne of allergie.

Hieronder vind je een overzicht van veelgebruikte omschrijvingen die informatie geven over de conditie van een artikel.

 • Nieuw met of Nieuw zonder labels: nooit gedragen, nooit gewassen, geen gebreken.*

 • Vrijwel nieuw: ziet eruit als nieuw, geen slijtage, waarschijnlijk wel gedragen, mogelijk gewassen, geen gebreken.

 • Uitstekend: gedragen, maar nauwelijks wasslijtage, geen gebreken.

 • Zeer goed: gedragen, mogelijk wasslijtage, geen zichtbare gebreken.

 • Goed: gedragen, wasslijtage, mogelijk kleine gebreken.

 • Redelijk: gedragen, flinke wasslijtage, grotere gebreken.

 • Slecht: niet draagbaar, grote gebreken, aanzienlijke schade, maar met bruikbare elementen die interessant kunnen zijn.

* Voorbeelden van mogelijke gebreken: vlekken, gaten, scheuren, fouten in de stof of problemen met knopen, ritssluiting of andere sluitingen.


Terug naar bovenTerug naar boven

Kleding, schoenen en accessoires zoeken op eBay


Kleding, schoenen en accessoires zoeken op eBay

Als je weet waarin je geïnteresseerd bent, kun je direct verdergaan met zoeken. Aan de hand van de volgende richtlijnen kun je via de zoekfunctie alle informatie vinden die je nodig hebt om een geslaagde aankoop te doen.

Normale zoekacties gebruiken

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar Converse-schoenen, kun je een normale zoekactie uitvoeren:

 1. Bovenaan elke eBay-pagina staat een zoekvak. Hier voer je het object in dat je zoekt (in dit voorbeeld "Converse schoenen").

 2. Dan verschijnen alle aanbiedingen met Converse-schoenen in de titel.

 3. Voor meer resultaten schakel je het selectievakje Zoeken in titels en beschrijvingen in aan de bovenkant van de gele kolom links.

Je kunt de zoekactie op verschillende manieren efficiënter maken, zodat je snel vindt waarnaar je op zoek bent:

 • Als je op merk wilt zoeken, typ je de naam van het merk in het zoekvak.

 • Wil je op meerdere trefwoorden zoeken, dan plaats je die tussen haakjes. Als je bijvoorbeeld "(Converse, All Star)" invoert in het zoekvak, krijg je alle aanbiedingen te zien met de merknaam Converse of All Star in de titel. Zoek je op "Converse (sneaker, laars)", dan krijg je alle aanbiedingen te zien met de merknaam Converse en het woord sneaker of laars in de titel. Zoek je daarentegen op "Converse, sneaker, laars", dan krijg je alleen aanbiedingen te zien met de merknaam Converse en de woorden sneaker én laars in de titel. Zoals je merkt maakt het dus een groot verschil hoe je de haakjes precies gebruikt.

 • Om de zoekresultaten verder te beperken, kun je ook een van volgende afkortingen opnemen die aanbieders van kledingartikelen vaak gebruiken.

Afkorting Afkorting

NWT: New With Tags (nieuw met labels)

NWOT: New Without Tags (nieuw zonder labels)

NIB: New In Box (nieuw in doos)

NBW: Never Been Worn (nooit gedragen)

SZ: Size (maat)

DB: Double Breasted (dubbelrijs)

SB: Single Breasted (enkelrijs)

AUTH: Authentic (origineel)

NR: No Reserve (geen minimumprijs)

Productzoekers gebruiken
Met productzoekers, die je links van de aanbiedingen kunt vinden, kun je de zoekopdracht verfijnen. Met de productzoeker voor dameskleding kun je aanbiedingen sorteren op type, maat en kleur.

Objecten volgen

Als je hebt gevonden wat je zoekt, maar nog even wilt afwachten voordat je overgaat tot bieden of kopen voor een vaste prijs, kun je ervoor kiezen een object te "volgen". Je klikt daarvoor op de pagina met de aanbieding op de link rechtsboven met de tekst Dit object volgen. Het object wordt dan opgenomen in de lijst met te volgen aanbiedingen op Mijn eBay (onder Alles voor kopen in de linkerkolom). Je kunt het zien als een persoonlijk boodschappenlijstje, zonder verplichtingen.


Terug naar bovenTerug naar boven

Veilig kleding, schoenen en accessoires kopen


Veilig kleding, schoenen en accessoires kopen

Zorg ervoor dat je, voordat je tot de koop overgaat, precies weet wat je koopt. Trek de verkoper na en lees hoe eBay en PayPal je kunnen beschermen.

Weet wat je koopt

Lees de informatie in de objectaanbieding zorgvuldig door.

 • Houd rekening met leveringskosten in de uiteindelijke verkoopprijs. Als je veel geld uitgeeft, controleer je of de verkoper het object verzekert tijdens het transport.

 • Als je meer wilt weten, stuur je de verkoper een e-mail met je vraag. Dit doe je door te klikken op Vraag het de verkoper in het gedeelte met verkopergegevens.

 • Controleer altijd of je de transactie op eBay volledig afhandelt (met een bod, Nu kopen of Beste voorstel). Transacties die worden beklonken buiten eBay vallen niet onder de beschermingsregelingen van eBay.

 • Betaal je eBay-object nooit met een overschrijving via Western Union of MoneyGram. Deze betaalwijzen zijn niet veilig wanneer je iemand betaalt die je niet kent.

Ken je verkoper

Trek verkopers na, zodat je je transacties met een gerust hart kunt afhandelen. De feedback die verkopers krijgen, geeft een beeld van zijn of haar reputatie op eBay. Het is een betrouwbare, neutrale bron van informatie over de kwaliteit van de aangeboden artikelen en de klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid van de verkoper. Als een verkoper erg slechte feedback krijgt of bijvoorbeeld niet blijkt te reageren op e-mails, kan dat een reden zijn om toch maar niet bij hem of haar te kopen.

 • Wat is de feedbackscore van de verkoper? Hoeveel transacties heeft hij/zij voltooid? Hoe hoog is het percentage positieve reacties?

 • Wat zeggen kopers in hun feedback? Zijn ze positief over de verkoper?

 • De meeste topverkopers op eBay hebben net als winkels een retourregeling. Biedt de verkoper een niet-goed-geld-terug-garantie? Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kopersbescherming

Mocht je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen tijdens een transactie, dan kun je een beroep doen op eBay en PayPal.

 • Veilig betalen met PayPal: Met PayPal kun je betalen zonder dat de verkoper je bankrekeningnummer of creditcardnummer te zien krijgt. Het is zelfs zo dat PayPal kopers 100% beschermt tegen afschrijvingen van hun bankrekening waarvoor ze geen toestemming hebben gegeven. Bovendien is je aankoop met de kopersbescherming van PayPal tot maximaal EUR 500 gedekt.

 • Veilig handelen en problemen oplossen op eBay: Ga naar Veilig handelen voor informatie over de beveiliging van je account en het gebruik van de snelle en efficiënte tools van eBay voor het oplossen van problemen.


Terug naar bovenTerug naar boven


 Geschreven door

eBay