De juiste maat vinden in kleding, schoenen en accessoires
Doorgaan naar hoofdinhoud


 Kopersgidsen


De juiste maat vinden in kleding, schoenen en accessoires


Wanneer je kleding online wilt kopen is het verstandig om altijd eerst naar de beschrijving van maat en pasvorm te kijken, zoals deze is aangegeven door de aanbieder. Daarna kun je de maattabellen raadplegen verderop in deze gids. Als je nog vragen hebt over een bepaald kledingstuk, is het altijd raadzaam direct contact op te nemen met de verkoper. Als je geen meetlint hebt, kun je gewoon een stukje lint of touw gebruiken dat je eerst afmeet langs een liniaal of maatstok.

Herenmaten


Herenmaten

Heren, normale maten 

Heren, normale maten

Heren, grote maten

Heren, grote maten

Heren, buikmaten

Heren, lengtematen

Heren, lengtematen

Heren schoenen

Schoenmaten voor heren


Terug naar bovenTerug naar boven

Dames maten


Dames maten

Dames, normale maten

Dames, normale maten

Dames, kleine maten

Dames, kleine maten

Dames, lengtematen

Dames, lengtematen

Dames schoenen

Dames schoenmaten


Terug naar bovenTerug naar boven

Kindermaten


Kindermaten

Baby's en peuters

Baby en peuter maten

Meisjes

Kindermaten - meisjes

Jongens

Kindermaten jongens

Kinderschoenen

Schoenmaten kinderen


Terug naar bovenTerug naar boven

Maten van accessoires


Maten van accessoires

Hoeden

Maten van hoeden

Riemen

Riem maten

Handschoenen

Maten van handschoenen


Terug naar bovenTerug naar boven

Kleding, schoenen en accessoires zoeken op eBay


Kleding, schoenen en accessoires zoeken op eBay

Als je weet in wat voor kleding, schoenen of accessoires je geïnteresseerd bent, kun je direct verdergaan met zoeken. Hieronder vind je aanwijzingen om via de zoekfunctie alle informatie te vinden die je nodig hebt om een geslaagde aankoop te doen.

Zoeken

Bovenaan elke eBay-pagina staat een zoekvak. Hier voer je de naam in van het artikel dat je zoekt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar schoenen van Converse, typ je "Converse schoenen" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak. Voor meer resultaten schakel je het selectievakje Zoeken in titels en beschrijvingen in aan de bovenkant van de gele kolom links.

 • Als je op merk wilt zoeken, typ je de naam van het merk in het zoekvak. Om bij het eerdere voorbeeld te blijven, je typt "Converse schoenen" in het zoekvak en je klikt op de knop "Objecten weergeven". Je krijgt nu alle aanbiedingen te zien in de categorie Damesschoenen waarbij de woorden "Converse" en "schoenen" voorkomen in de titel.      

 • Wil je op meerdere trefwoorden zoeken, dan plaats je die tussen haakjes. Als je bijvoorbeeld "(Converse, All Star)" invoert in het zoekvak, krijg je alle aanbiedingen te zien met de merknaam Converse of All Star in de titel. Zoek je op "Converse (zwart, rood)", dan krijg je alle aanbiedingen te zien met de merknaam Converse en het woord "zwart" of "rood" in de titel of beschrijving. Zoek je daarentegen op "Converse, zwart, rood", dan krijg je alleen aanbiedingen te zien met de merknaam Converse en de woorden "zwart" én "rood". Zoals je merkt maakt het dus een groot verschil hoe je de haakjes precies gebruikt.

 • Om de zoekresultaten verder te beperken, kun je ook een van volgende afkortingen opnemen die aanbieders van kledingartikelen vaak gebruiken:

Afkorting Afkorting

NWT: New With Tags (nieuw met labels)

NWOT: New Without Tags (nieuw zonder labels)

NIB: New In Box (nieuw in doos)

NBW: Never Been Worn (nooit gedragen)

SZ: Size (maat)

DB: Double Breasted (dubbelrijs)

SB: Single Breasted (enkelrijs)

AUTH: Authentic (origineel)

NR: No Reserve (geen minimumprijs)

Objecten volgen

Als je hebt gevonden wat je zoekt, maar nog even wilt afwachten voordat je overgaat tot bieden of kopen voor een vaste prijs, kun je ervoor kiezen een object te "volgen". Je klikt daarvoor op de pagina met de aanbieding op de link rechtsboven met de tekst Dit object volgen. Het object wordt dan opgenomen in de lijst met te volgen aanbiedingen op Mijn eBay (onder Alles voor kopen in de linkerkolom). Je kunt het zien als een persoonlijk boodschappenlijstje, zonder verplichtingen.

Objectbeschrijving

Heb je gevonden wat je zoekt, lees dan altijd de beschrijving zorgvuldig door. Ook de kleine lettertjes! Let vooral op informatie over maat, stof en stijl. Zorg dat je weet wat je koopt. Een designerhandtas is niet hetzelfde als een 'op bekend design geïnspireerde' handtas. Soms vind je in zo'n beschrijving details die, zeker in het geval van kleding, interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld: uit rookvrije omgeving of geen huisdieren, in verband met hygiëne of allergie.

Hieronder vind je een overzicht van veel gebruikte omschrijvingen die informatie geven over de conditie van een artikel:

 • Nieuw met of Nieuw zonder labels: nooit gedragen, nooit gewassen, geen gebreken.*

 • Vrijwel nieuw: ziet eruit als nieuw, geen slijtage, waarschijnlijk wel gedragen, mogelijk gewassen, geen gebreken.  

 • Uitstekende conditie: gedragen, maar nauwelijks wasslijtage, geen gebreken.   

 • Zeer goede conditie: gedragen, mogelijk wasslijtage, geen zichtbare gebreken.   

 • Goede conditie: gedragen, wasslijtage, mogelijk kleine gebreken.   

 • Redelijke conditie: gedragen, flinke wasslijtage, grotere gebreken.   

 • Slechte conditie: niet draagbaar, grote gebreken, aanzienlijke schade, maar met bruikbare elementen die interessant kunnen zijn.

* Voorbeelden van mogelijke gebreken: vlekken, gaten, scheuren, fouten in de stof of problemen met knopen, ritssluiting of andere sluitingen.

Let ook altijd op het retourbeleid van de verkoper en kijk wat voor feedback hij of zij heeft gekregen. De feedback die een verkoper krijgt, geeft een beeld van zijn of haar reputatie op eBay. Het is een betrouwbare, neutrale bron van informatie over de kwaliteit van de aangeboden artikelen en de klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid van de verkoper. Als een verkoper erg slechte feedback krijgt of bijvoorbeeld niet blijkt te reageren op e-mails, kan dat een reden zijn om toch maar niet bij hem of haar te kopen.

Als je nog vragen hebt over een artikel, neem dan contact op met de verkoper. Op alle pagina's met aanbiedingen vind je daarvoor een speciale link Vraag het aan de verkoper in het vak Verkopergegevens rechtsboven. De meeste verkopers zijn meer dan bereid al je vragen te beantwoorden.

Zoeken

Voorbeeld: kies op het portaal Kleding, mode en verzorging de rubriek Dameskleding. Met productzoekers, die je links van de aanbiedingen kunt vinden, kun je de zoekopdracht verfijnen.

Zoekopdrachten opslaan

Nog steeds niet gevonden wat je zoekt? Sla je zoekopdracht op en je ontvangt automatisch bericht per e-mail wanneer er een interessant artikel wordt aangeboden.


Terug naar bovenTerug naar boven

Veilig kleding, schoenen en accessoires kopen


Veilig kleding, schoenen en accessoires kopen

Zorg ervoor dat je, voordat je tot de koop overgaat, precies weet wat je koopt. Trek de verkoper na en lees hoe eBay en PayPal je kunnen beschermen.

Weet wat je koopt

Lees de informatie in de objectaanbieding zorgvuldig door.

 • Houd rekening met leveringskosten in de uiteindelijke verkoopprijs. Als je veel geld uitgeeft, controleer je of de verkoper het object verzekert tijdens het transport.

 • Als je meer wilt weten, stuur je de verkoper een e-mail met je vraag. Dit doe je door te klikken op Vraag het de verkoper in het gedeelte met verkopergegevens.

 • Controleer altijd of je de transactie op eBay volledig afhandelt (met een bod of Nu kopen). Transacties die worden beklonken buiten eBay vallen niet onder de beschermingsregelingen van eBay.

 • Betaal je eBay-object nooit met een overschrijving via Western Union of MoneyGram. Deze betaalwijzen zijn niet veilig wanneer je iemand betaalt die je niet kent.

Ken je verkoper

Trek verkopers na, zodat je je goed voelt over alle transacties.

 • Wat is de feedbackscore van de verkoper? Hoeveel transacties heeft hij/zij voltooid? Hoe hoog is het percentage positieve reacties?

 • Wat zeggen kopers in hun feedback? Zijn ze positief over de verkoper?

 • De meeste topverkopers op eBay hebben net als winkels een retourregeling. Biedt de verkoper een niet-goed-geld-terug-garantie? Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kopersbescherming

Mocht je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen tijdens een transactie, dan kun je een beroep doen op eBay en PayPal.

 • Veilig betalen met PayPal: Met PayPal kun je betalen zonder dat de verkoper je bankrekeningnummer of creditcardnummer krijgt te zien. Het is zelfs zo dat PayPal kopers 100% beschermt tegen afschrijvingen van hun bankrekening waarvoor ze geen toestemming hebben gegeven. Bovendien is je aankoop met de kopersbescherming van PayPal tot maximaal EUR 500 gedekt.

 • Veilig handelen en problemen oplossen op eBay: ga naar Veilig handelen en problemen oplossen voor informatie over de beveiliging van je account en het gebruik van de snelle en efficiënte tools van eBay voor het oplossen van problemen.


Terug naar bovenTerug naar boven


 Geschreven door

eBay