Kopersgids voor GSM-accessoires en -onderdelen
Doorgaan naar hoofdinhoud


 Kopersgidsen


Kopersgids voor GSM-accessoires en -onderdelen


Of je nu je GSM een uniek uiterlijk wilt geven, handsfree wilt bellen of de mogelijkheden van je GSM wilt verbeteren, op eBay vind je een groot aanbod van de laatste GSM-accessoires en -onderdelen.

GSM-onderdelen van de GSM-fabrikant of van andere fabrikanten kiezen


GSM-onderdelen van de GSM-fabrikant of van andere fabrikanten kiezen

Op eBay vind je een groot aanbod van GSM-accessoires en -onderdelen. Voordat je iets koopt, moet je beslissen of je GSM-accessoires en -onderdelen van de GSM-fabrikant of van andere fabrikanten wilt hebben.

 • GSM-accessoires van de fabrikant van de GSM: Fabrikanten van GSM's kunnen ook accessoires maken die speciaal zijn bestemd voor de telefoons van hun merk. Zoek merkonderdelen en accessoires voor je specifieke telefoon.

 • GSM-accessoires van andere fabrikanten: GSM-onderdelen en -accessoires van andere fabrikanten zijn compatibel met de GSM-merken die worden vermeld en zijn vaak goedkoper dan producten van de GSM-fabrikant. Het is alleen wel mogelijk dat ze van mindere kwaliteit zijn.

Wanneer je belangstelling hebt voor GSM-accessoires en -onderdelen, moet je altijd controleren of ze werken met jouw specifieke telefoon. Controleer of het product compatibel is met je merk en model voordat je het koopt.


Terug naar bovenTerug naar boven

De mogelijkheden van je GSM verbeteren


De mogelijkheden van je GSM verbeteren

Verbeter de mogelijkheden van je GSM met nieuwe onderdelen en accessoires zodat hij beter werkt.

 • GSM-opladers: Vervang je oude GSM-oplader of koop een tweede oplader voor op kantoor zodat je GSM altijd opgeladen is. Er zijn ook GSM-autoladers verkrijgbaar.

 • GSM-batterijen: Vervang je oude batterij of zorg dat je een tweede opgeladen batterij bij de hand hebt. Op eBay kun je GSM-batterijen van Nokia, Sony-Ericsson, Samsung, Siemens en andere populaire merken vinden.

 • GSM-datakabels: Gebruik een GSM-datakabel en software om de contactpersonen in je GSM en agenda te synchroniseren met je computer of download ringtones, spelletjes en achtergrondafbeeldingen.

 • Draadloze GSM-toetsenborden: Breid het toetsenblok van je BlackBerry of Treo uit met een draadloos toetsenbord. Met een groter toetsenbord kun je nog sneller SMS- of e-mailbrichten verzenden en surfen op internet.

 • SIM-kaarten voor GSM's: Koop een nieuwe SIM-kaart (Subscriber Identity Module). SIM-kaarten zijn kleine geheugenkaarten die in de meeste GSM's worden gebruikt en bevinden zich meestal onder de batterij van de GSM. Ze bevatten gebruikersgegevens, persoonlijke telefooninstellingen en telefoonboekitems.


Terug naar bovenTerug naar boven

Een GSM installeren in je auto


Een GSM installeren in je auto

Met handsfree-carkits kun je bellen terwijl je beide handen aan het stuur houdt. GSM-carkits bestaan meestal uit een telefoonhouder of -standaard, een bedieningspaneel, een microfoon en een luidspreker of FM-zender. Sommige carkits worden geleverd met een externe handset en meestal wordt de batterij van de GSM opgeladen terwijl je rijdt.

Er zijn twee soorten handsfree-carkits voor GSM's:

 • Portable carkits: Hiermee kun je de GSM-carkit eenvoudig verplaatsen van de ene auto naar de andere. Portable carkits maken gebruik van Bluetooth voor de communicatie met de GSM. Dit is een type draadloos netwerk met gering bereik.

 • Geïnstalleerde carkits: Hierbij wordt een permanente GSM-carkit achter het dashboard geïnstalleerd. Als je een dergelijke carkit koopt, is het verstandig om deze door een vakman te laten installeren.


Terug naar bovenTerug naar boven

Handsfree bellen met een GSM-headset


Handsfree bellen met een GSM-headset

Met handsfree-adapters kun je boodschappen doen, werken aan je bureau of autorijden zonder dat je de GSM hoeft vast te houden. Op eBay vind je headsets van Bluetooth, Jabra, Plantronics en andere populaire merken.

Een eenvoudige GSM-headset kopen

GSM-headsets met snoer zijn beschikbaar in drie modellen:

 • GSM-headsets met een oordopje: GSM-headsets met een oordopje passen precies in je oor. De microfoon is bevestigd aan het oorstuk of aan een draad die je aan je shirt klemt. Populaire headsets met oordopje zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar van de merken Logitech en Plantronics.

 • Boom-headsets: Boom-headsets hebben een geïntegreerde microfoon die uitsteekt vanaf het oorstuk. Omdat de microfoon vlakbij je mond zit, kan de ander je luid en duidelijk horen wanneer je spreekt. Populaire producten zijn onder meer boom-headsets van Jabra, Logitech en Plantronics.

 • Intrekbare GSM-headsets: Met een intrekbare GSM-headset zorg je dat de snoeren kort blijven en niet in de war raken. Populaire producten zijn intrekbare headsets van Logitech en Plantronics.

Draadloos handsfree bellen met een Bluetooth-headset

Als je GSM Bluetooth ondersteunt, kun je een draadloze Bluetooth-headset nemen voor optimale flexibiliteit. Je hoeft geen oorstuk en microfoon te bevestigen, maar de draadloze boom-headset zit op een comfortabele manier in je oor. Het gesprek wordt op een gemakkelijke manier via een draadloze verbinding overgebracht naar de GSM.


Terug naar bovenTerug naar boven

Je telefoon uitbreiden met accessoires


Je telefoon uitbreiden met accessoires

Met leuke GSM-accessoires kun je een GSM aanpassen volgens je eigen wensen.

 • GSM-houders: Zoek GSM-houders van een designer en geef je GSM een fraai uiterlijk. Met telefoontasjes en -holsters kun je ook je GSM en eventuele accessoires beschermen.

 • GSM-riemen: Met een kleurrijke GSM-riem ziet je GSM er trendy uit.

 • GSM-mascottes: Originele GSM-mascottes maken van je telefoon een uniek en persoonlijk exemplaar.

 • GSM-frontjes: Met verwisselbare GSM-frontjes kun je het uiterlijk van je GSM aanpassen aan je stemming. Met een frontje met Swarovski-kristallen krijgt je GSM een glamourous look.


Terug naar bovenTerug naar boven

GSM-accessoires en -onderdelen zoeken op eBay


GSM-accessoires en -onderdelen zoeken op eBay

Wanneer je weet wat voor GSM-accessoire je wilt hebben, ga je naar het portaal GSM en telecom, klik je op GSM-accessoires en -onderdelen en zoek je artikelen die worden aangeboden op eBay.

 • Rubrieken: Met de lijst Rubrieken links op elke pagina kun je kiezen van welk artikeltype je aanbiedingen wilt zien. Je ziet hier links voor Batterijen en opladers, Headsets en carkits, Frontjes en covers, Datakabels, Onderdelen en nog veel meer. Als je dieper graaft op de website, kun je je zoekopdracht verder verfijnen door een subcategorie te kiezen.

 • Zoeken op trefwoorden: Zoek naar bepaalde woorden in de aanbiedingen op eBay. Als je bijvoorbeeld frontjes wilt zoeken, typ je "frontje" in het zoekvak. Schakel het selectievakje Zoeken in titels en beschrijvingen in voor meer resultaten. Ga naar de pagina Algemene zoektips van eBay voor meer tips over zoeken met trefwoorden.

Als je op eBay niet precies kunt vinden wat je zoekt, kun je het proberen in een eBay-winkel. Een ander alternatief is een zoekopdracht op Mijn eBay. Je wordt dan gemaild wanneer een object beschikbaar komt dat aan je wensen voldoet.


Terug naar bovenTerug naar boven

Veilig GSM-accessoires kopen


Veilig GSM-accessoires kopen

Zorg ervoor dat je, voordat je tot de koop overgaat, precies weet wat je koopt. Trek de verkoper na en lees hoe eBay en PayPal je kunnen beschermen.

Weet wat je koopt

Lees de informatie in de objectaanbieding zorgvuldig door.

 • Houd rekening met leveringskosten in de uiteindelijke verkoopprijs. Als je veel geld uitgeeft, controleer je of de verkoper het object verzekert tijdens het transport.

 • Als je meer wilt weten, stuur je de verkoper een e-mail met je vraag. Dit doe je door te klikken op Vraag het de verkoper in het gedeelte met verkopergegevens.

 • Controleer altijd of je de transactie op eBay volledig afhandelt (met een bod, Nu kopen of Beste voorstel). Transacties die worden beklonken buiten eBay vallen niet onder de beschermingsregelingen van eBay.

 • Betaal je eBay-object nooit met een overschrijving via Western Union of MoneyGram. Deze betaalwijzen zijn niet veilig wanneer je iemand betaalt die je niet kent.

Ken je verkoper

Trek verkopers na, zodat je je transacties met een gerust hart kunt afhandelen.

 • Wat is de feedbackscore van de verkoper? Hoeveel transacties heeft hij/zij voltooid? Hoe hoog is het percentage positieve reacties?

 • Wat zeggen kopers in hun feedback? Zijn ze positief over de verkoper?

 • De meeste topverkopers op eBay hebben net als winkels een retourregeling. Biedt de verkoper een niet-goed-geld-terug-garantie? Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kopersbescherming

Mocht je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen tijdens een transactie, dan kun je een beroep doen op eBay en PayPal.

 • Veilig betalen met PayPal: Met PayPal kun je betalen zonder dat de verkoper je bankrekeningnummer of creditcardnummer te zien krijgt. Het is zelfs zo dat PayPal kopers 100% beschermt tegen afschrijvingen van hun bankrekening waarvoor ze geen toestemming hebben gegeven. Bovendien is je aankoop met de kopersbescherming van PayPal tot maximaal EUR 500 gedekt.

 • Veilig handelen en problemen oplossen op eBay: Ga naar Veilig handelen en problemen oplossen voor informatie over de beveiliging van je account en het gebruik van de snelle en efficiënte tools van eBay voor het oplossen van problemen.


Terug naar bovenTerug naar boven


 Geschreven door

eBay