responsive image

EUROPEAN SALES BOOSTER

Gesponsord door WebInterpret

Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen?

Klik hier op Akkoord.
Je moet ook controleren of je PayPal-rekening ingesteld is voor het ontvangen van internationale betalingen. Meer informatie is hier beschikbaar. Je kunt betalingen automatisch omrekenen naar je basisvaluta (EUR). Je kunt ook je rekeningsaldo in euro beheren en bedragen alleen omrekenen als je geld opneemt van je rekening. Je kunt deze optie nu instellen.

Ik verkoop via een winkel op ebay.com. Komen mijn aanbiedingen in aanmerking?

Nee, aanbiedingen op ebay.com komen niet in aanmerking,

Ik verkoop via een winkel op ebay.de. Komen mijn aanbiedingen in aanmerking?

Ja. Die aanbiedingen worden door Webinterpret op ebay.com, ebay.co.uk, ebay.fr, ebay.it en ebay.es aangeboden.

Ik verkoop via een winkel op ebay.co.uk / ebay.fr / ebay.it of ebay.es. Komen mijn aanbiedingen in aanmerking?

Ja. Die aanbiedingen worden door Webinterpret op ebay.co.uk, ebay.fr, ebay.it en ebay.es aangeboden, afhankelijk van waar je oorspronkelijke aanbieding is gemaakt.

Hoe bepaalt eBay welke aanbiedingen worden vertaald en geplaatst?

Selectie is op basis van interne eBay-gegevens over aanbiedingen en vraag op de individuele markten. Objecten worden automatisch geselecteerd op basis van een algoritme. Dit algoritme wordt op zijn beurt weer gebaseerd op verkooptrends op andere eBay-websites.

Wie doet de vertalingen?

Aanbiedingen worden vertaald door WebInterpret, een van eBay's externe partners. Titels, rubrieken en specificaties worden altijd door mensen vertaald. Voor beschrijvingen wordt gebruikgemaakt van machinevertaling. eBay heeft geen controle over of kennis van vertaalde inhoud.
Het vertalen van beschrijvingen in HTML wordt niet ondersteund.

Kan ik zelf bepalen welke aanbiedingen worden vertaald en geplaatst en welke niet?

Het proces is geautomatiseerd om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om meer te verkopen. Daarom kun je niet zelf bepalen welke aanbiedingen moeten worden vertaald. WebInterpret vertaalt alleen aanbiedingen die je al beschikbaar hebt gemaakt voor kopers uit andere landen op een internationale eBay site. Dit betekent dat als je geen objecten aanbiedt voor internationale kopers, de betreffende aanbiedingen niet worden vertaald of geplaatst op andere eBay-websites. Bovendien geldt: als je kopers uit een bepaald land hebt uitgesloten, wordt de aanbieding niet in de taal van dat land vertaald of op de eBay-website van dat land geplaatst.
Als je echter een aanbieding wilt opnemen in de service, zijn er een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen om dit voor elkaar te krijgen. Zorg dat je oorspronkelijke aanbieding verzending naar andere Europese landen omvat en dat de relevante verzendkosten worden aangegeven. Meer informatie over het aanbieden van internationale verzending

Waar vind ik mijn internationale aanbiedingen in Mijn eBay?

Internationale aanbiedingen zijn eenvoudig te vinden. Klik in Mijn eBay op Actief. Als je je hebt geabonneerd op de Basiswinkel, klik je nu op Zoeken en vervolgens op Uitgebreid zoeken. De weergave is vanaf nu hetzelfde voor alle verkopers. Als je je hebt geabonneerd op eBay Bestandsuitwisseling, kun je alle actieve objecten downloaden en verfijnen met Site aangeboden. Vervolgens zie je alle aanbiedingen per site. eBay Bestandsuitwisseling is gratis. De relevante landcodes worden hieronder weergegeven:

Als je je hebt geabonneerd op eBay Bestandsuitwisseling, kun je alle actieve objecten downloaden en verfijnen met Site aangeboden. Vervolgens zie je alle aanbiedingen per site. eBay Bestandsuitwisseling is gratis. De relevante landcodes worden hieronder weergegeven:

Land eBay-landcode
UK 3
Verenigde Staten 0
Frankrijk 71
Italië 101
Spanje 186

Wat gebeurt er als ik aanbiedingen die al actief zijn, wil wijzigen of bewerken?

Elke wijziging in je oorspronkelijke aanbiedingen wordt automatisch bijgewerkt en gesynchroniseerd op andere Europese websites. Dit is zo ontworpen om het beheren van je aanbiedingen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoe worden maten omgerekend?

Er worden officiële conversietabellen gebruikt voor populaire merken. Voor minder bekende merken wordt de standaardconversietabel van eBay gebruikt. Maar aangezien veel schoenenmerken specifieke maatconversies gebruiken, worden deze aanbiedingen aanvankelijk geblokkeerd totdat WebInterpret bevestiging van jou krijgt dat de juiste maatconversies worden gebruikt, zodat een negatieve ervaring voor je klanten wordt voorkomen. Dit vindt plaats tijdens een eerste feedbackgesprek in de eerste weken dat je het programma gebruikt. Zie ook Aanvullende functies op de balk boven aan deze pagina.

Hoe worden prijzen bepaald?

Om ervoor te zorgen dat je ongeveer hetzelfde bedrag ontvangt als wanneer je het object met je oorspronkelijke aanbieding zou verkopen, wordt de objectprijs omgerekend naar de relevante valuta en vervolgens aangepast aan de hand van de kosten, namelijk de PayPal-kosten voor omrekening van valuta's. Je hoeft je geen zorgen te maken over schommelingen in wisselkoersen. Je objectprijs wordt elke dag aangepast op basis van een referentiewisselkoers. Je kunt de internationale verkoopprijzen ook laten aanpassen op basis van een percentage (zie Aanvullende functies).

Hoe worden verzendkosten, verzendservice, verwerkingstijd en geschatte levertijden bepaald?

Verzendkosten, verzendservice, verwerkingstijd en geschatte levertijden zijn hetzelfde als voor je oorspronkelijke aanbiedingen voor kopers in het buitenland, maar worden omgerekend naar de valuta van dat land. Je kunt ook zelf de verzendkosten per land aangeven in de Aanvullende functies.

Wat kost deze service?

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het vertalen of maken van de aanbiedingen. Als onderdeel van deze speciale actie profiteer je bovendien van gratis plaatsingskosten op de andere eBaywebsites. Je moet de gebruikelijke plaatsingskosten blijven betalen voor je oorspronkelijke aanbieding.

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer objecten verkoop dan ik op voorraad heb?

Je vertaalde aanbiedingen worden gesynchroniseerd op al je Europese websites, waaronder je oorspronkelijke aanbieding. Met andere woorden: de beschikbare voorraad wordt automatische bijgewerkt en aangepast wanneer je objecten op andere eBay-websites verkoopt. Het is jouw verantwoordelijkheid om te controleren of software die je gebruikt voor verkoop op eBay, voorraadaantallen bijwerkt wanneer je objecten verkoopt via andere kanalen.

Maakt deze vertaalservice dubbele aanbiedingen?

Dubbel aanbiedingen zijn aanbiedingen met objecten die niet veel van elkaar verschillen. Vertaalde aanbiedingen verschillen aanzienlijk van je oorspronkelijke aanbiedingen en worden daarom niet gezien als dubbele aanbiedingen wanneer ze in een andere taal voorkomen. Als je dubbele aanbiedingen op buitenlandse sites wilt voorkomen, kun je vertaalde aanbiedingen die zijn afgelopen, beter niet zelf opnieuw aanbieden. Meer weten over het beleid voor dubbele aanbiedingen?

Wat moet ik doen om de verkoop van deze nieuwe aanbiedingen af te handelen?

Wanneer een koper een object koopt uit een van deze nieuwe buitenlandse aanbiedingen, handel je deze verkoop af op precies dezelfde manier als een verkoop voor je oosrponkelijke object. Het verkochte object wordt weergegeven in je eBay-account en ook in de software van derden die je gebruikt om te verkopen op eBay.

Opmerking: Zelfs als de aanbieding beschikbaar is in een vreemde taal, bevat deze nog steeds dezelfde foto's en hetzelfde unieke productnummer (als je dit nummer ook hebt gebruikt in je oorspronkelijke aanbieding). Dit zorgt ervoor dat je dit nummer kunt blijven gebruiken voor selectie/verpakking/verzending (afhandeling).

Houd rekening met het volgende: als je alleen de objecttitel gebruikt om voorraden uit het magazijn te selecteren, moet je mogelijk je voorraadbeheer aanpassen omdat de objecttitels voor de nieuwe buitenlandse aanbiedingen in een vreemde taal zullen zijn.

Hoe beantwoord ik vragen van kopers in een vreemde taal?

Het is zeer waarschijnlijk dat je meer vragen van kopers ontvangt in een vreemde taal.

Veel van onze verkopers gebruiken gratis internetvertaalservices zoals Google Translate of Bing Translator. Ze kopiëren berichten van kopers en plakken ze op deze sites om ze te vertalen. Ze hebben ons laten weten dat de vertalingen niet perfect zijn maar dat ze voor de meeste vragen probleemloos met de koper kunnen communiceren.

Wat gebeurt er met aanvullende aanbiedingsopties zoals ondertitels of extra galerijafbeeldingen?

Als je oorspronkelijke aanbiedingen op internationele eBay sites aanvullende functies (zoals subtitels of extra afbeeldingen) bevatten, worden deze alleen toegevoegd aan je nieuwe buitenlandse aanbiedingen als ze gratis zijn op de andere betreffende eBay-websites. Dit zorgt ervoor dat de verkoop van deze nieuwe internationale aanbiedingen geen negatieve impact heeft op je winstmarge. Als je opties aan je vertaalde aanbiedingen wilt toevoegen waarvoor kosten in rekening worden gebracht, log je in bij de andere eBay-websites en voeg je deze opties daar toe.

Hoe kan ik me afmelden?

Ga naar de pagina om je abonnement op te zeggen.Als je niet wilt dat je producten worden opgenomen in de European Sales Booster, meld je je niet aan.

Kan ik deze service blijven gebruiken nadat de speciale actie is afgelopen?

Je kunt deze service blijven gebruiken nadat de speciale actie is afgelopen (30 juni 2016), maar je moet dan wel de standaardkosten van WebInterpret en eBay betalen.

Wat kan ik doen als ik meer vragen heb of meer informatie nodig heb?

Neem contact op met  Customer Support

Wat gebeurt er als ik al andere software voor verkoop via meerdere kanalen gebruik?

Deze service van WebInterpret werkt al met de meeste grote softwareaanbieders. Bekijk de volledige lijst om te controleren of de service voor jou werkt.