Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Hulp > VeRO programma > Helpen intellectuele eigendom te beschermen
Onderwerpen

Introductie

Over VeRO

Een inbreuk melden

Lijst van sommige VeRO-deelnemers

Bent u geen rechthebbende?

Belangrijke informatie voor eBay gebruikers

Verwante Links

eBay Hoe & Wat

Veilig handelen

eBay-beleid

Hulp

Contact met ons opnemen

 


 Helpen intellectuele eigendom te beschermen  


"eBay is met het VeRO programma koploper onder de online marktplaatsen in het tegengaan van handel in illegale kopieën. Daar hebben zowel rechthebbenden als consumenten baat bij."

Tim Kuik, directeur Stichting BREIN. Meer info.Onze missie bij eBay is het beschikbaar stellen van een wereldwijde online handelsplaats waar vrijwel iedereen nagenoeg alles kan verhandelen, waardoor nieuwe economische opportuniteiten ontstaan waar ook ter wereld.

Hoewel eBay dit uniek platform voor online handel heeft gecreëerd, is het onze gemeenschap van miljoenen gebruikers die deze dynamische en solide handelsomgeving vorm geven en zelf uitbouwen. Wanneer deze grote gemeenschap van gebruikers via eBay onderling zaken kopen of verkopen, wordt ze geleid door vijf essentiële waarden.

In het kader van onze opdracht willen we de intellectuele eigendomsrechten van rechthebbenden helpen beschermen en wensen we voor onze gebruikers een veilige en aangename handelsplaats te creëren.

Daarom heeft eBay het VeRO-programma (Verified Rights Owner) ontwikkeld, waarmee rechthebbenden aanbiedingen kunnen melden die een inbreuk maken op hun rechten. Iedere persoon of onderneming die intellectuele eigendomsrechten bezit (zoals auteursrecht, handelsmerk of patent) waarop een inbreuk wordt gemaakt door een item dat door iemand op eBay wordt aangeboden, wordt ertoe aangezet lid te worden van het gratis VeRO-programma.

Daarnaast geloven wij ook dat door het verstrekken van informatie en richtlijnen aan onze gemeenschap van gebruikers, iedereen kan bijdragen tot het creëren van een veilige en betrouwbare handelsplaats, waar iedereen succes kan vinden.

Over VeRO
Meer informatie over ons VeRO-programma voor rechthebbenden.

Een inbreuk melden
Ben je een rechthebbende of een rechtmatig vertegenwoordiger van een rechthebbende, dan kun je inbreuken gemakkelijk melden.

Lijst van sommige VeRO-deelnemers
Heel wat VeRO-deelnemers verstrekken hun eigen informatie op eBay om gebruikers te informeren en direct met hen te communiceren.

Ben je geen rechthebbende?
Ben je zelf geen rechthebbende, kijk dan hoe je toch kunt helpen.

Belangrijke informatie voor eBay gebruikers
Middelen die je helpen veilig te handelen op eBay.