Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips

Je koper kennen


eBay wil er graag voor zorgen dat al je verkooptransacties veilig en soepel verlopen. Hieronder zie je een paar manieren om je verkoop soepel te laten verlopen.

Pictogrammen

De onderstaande tabel geeft uitleg over de pictogrammen die naast de gebruikersnaam van een koper kunnen verschijnen.

Pictogram Betekenis

PowerSellers zijn topverkopers op eBay die elke maand veel objecten verkopen en een hoge feedbackscore hebben.

De gebruiker heeft een pagina Over mij gemaakt om je meer over zichzelf te vertellen. Klik op dit pictogram om de pagina Over mij te openen. Meer informatie over het maken van een pagina Over mij.

De gebruiker staat sinds 30 dagen of minder bij eBay ingeschreven.

De gebruiker heeft zijn gebruikersnaam in de afgelopen 30 dagen gewijzigd.

De gebruikersnaam van een koper aanvragen

  • Om privacyredenen kun je deze functie alleen gebruiken als je eerder een transactie hebt voltooid met het lid van wie je de gebruikersnaam hebt aangevraagd.

  • Je kunt de functie Zoeken naar lid gebruiken als je alleen het e-mailadres van een koper weet en zijn gebruikersnaam wilt aanvragen. Deze functie kan handig zijn wanneer je e-mailberichten ontvangt van kopers die hun gebruikersnaam niet hebben doorgegeven en van wie je de aanbieding niet kunt vinden.

  • Als eBay niet kan bepalen met wie je hebt gehandeld, moet je de koper vragen of deze zijn gebruikersnaam per e-mail wil opsturen.

De contactgegevens van een koper aanvragen

Mogelijk heeft de koper een geldige reden waarom hij niet gelijk heeft kunnen reageren op e-mail. Na een succesvolle transactie kun je ook gegevens van de koper opvragen. Als je de contactgegevens van de koper hebt opgevraagd en deze niet geldig zijn, bekijk dan het beleid voor onjuiste of ontbrekende contactgegevens.

Beperkingen voor kopers

Voor iedere aanbieding kun je aangeven welke kopers op je objecten mogen bieden en deze mogen kopen. Je kunt een lijst opstellen met eBay-leden waarvan je niet wilt dat ze jouw objecten kopen of daarop een bod uitbrengen. Voordat je een koper blokkeert, kun je deze het beste eerst een e-mail sturen waarin je uitlegt waarom je in de toekomst geen biedingen of aankopen van hem zult accepteren. Meer weten over het beheren van bieders en kopers?

In het gedeelte Verkopersvoorkeuren in Mijn eBay kun je ook vereisten voor kopers instellen voor je aanbiedingen. Deze vereisten zijn gebaseerd op kenmerken en niet op specifieke gebruikersnamen. Zo kun je alle kopers blokkeren die een negatieve feedbackscore hebben.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.