Een update voor onze klanten

eBay en PayPal zijn nu twee afzonderlijke bedrijven, wat betekent dat we geen deel meer uitmaken van dezelfde bedrijvengroep. Je kunt er verzekerd van zijn dat dit niets verandert aan onze inzet voor onze klanten. We blijven ervoor zorgen dat je een naadloze en prettige ervaring op eBay hebt.

Je kunt PayPal op eBay blijven gebruiken zoals je gewend bent; daar verandert niets aan.

We blijven ook bepaalde klantgegevens tussen eBay en PayPal uitwisselen om je de klantenservice en fraudedetectie te bieden die je van ons gewend bent.

We hebben de Privacyverklaring van eBay, en de Gebruikersovereenkomst en het Privacybeleid van PayPal bijgewerkt. eBay en PayPal werken bijvoorbeeld samen aan het volgende:

 1. Mogelijke fraude detecteren en je account beschermen
 2. Klantenservice bieden
 3. Betalingen verwerken en verzendservices en verwante services bieden

Je kunt onze volledige voorwaarden lezen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn eBay en PayPal twee afzonderlijke bedrijven?
Je kunt meer informatie krijgen over eBay en PayPal als twee afzonderlijke bedrijven.
In welke gevallen worden mijn persoonlijke gegevens tussen eBay en PayPal uitgewisseld?

We kunnen je persoonlijke gegevens aan PayPal en de bedrijvengroep van PayPal verstrekken in verband met het volgende:

 • Mogelijk illegale handelingen, fraude en/of inbreuk op de beveiliging voorkomen, opsporen, onderzoeken en de gevolgen ervan beperken, en risico's beoordelen en beheersen, bijvoorbeeld om je te waarschuwen als er frauduleuze activiteiten op je eBay-account of PayPal-rekening zijn gedetecteerd.
 • Klantenservice bieden, bijvoorbeeld om te helpen met je account of om geschillen op te lossen (zoals geschillen over facturering of transacties).
 • De verwerking mogelijk maken van betaalkaarten wanneer je binnen onze Services betaalt met een betaalkaart en we PayPal gebruiken voor betalingsverwerking.
 • Verzending en verwante services mogelijk maken voor aankopen die je met PayPal hebt gedaan.
Wat verandert er precies in de Privacyverklaring van eBay?
 • Gegevensuitwisseling tussen eBay en PayPal: er is een geheel nieuwe paragraaf onder 'Openbaarmaking' toegevoegd over de geautoriseerde gegevensuitwisseling tussen eBay en PayPal.
 • Contact opnemen met leden via elektronische middelen: Aanvullend taalgebruik met betrekking tot de mogelijkheid om contact op te nemen met leden per e-mail of via mobiele apparaten. We hebben toevoegingen gedaan en uitleg gegeven in ons gedeelte 'Gebruik en opslag' over ons gebruik van bepaalde persoonsgegevens (zoals e-mails en mobiele telefoonnummers) om contact met leden op te nemen.
 • Laat me ingelogd blijven: nieuw taalgebruik in het gedeelte 'Keuze' om de functie 'Laat me ingelogd blijven' beter te beschrijven, waardoor gebruikers meer informatie krijgen over de gevolgen/risico's wanneer ze besluiten om ingelogd te blijven en over hoe ze de juiste keuze kunnen maken.
 • Nieuwe wijzigingen aan de opmaak:
  1. We zijn overgestapt naar een gelaagde aanpak, waarbij het gedeelte 'Overzicht en inhoudsopgave' een korte samenvatting van de verklaring geeft en links bevat naar meer gedetailleerde uitleg in de volledige tekst van de verklaring.
  2. We hebben ook pictogrammen toegevoegd aan de kopteksten van gedeeltes.