Wijzigingen in rubrieken

Belangrijk: Vanaf 29 juni wordt deze pagina bijgewerkt met details van de rubriekswijzigingen.

Augustus 2018

Vanaf 1 augustus 2018 gaan we enkele rubrieken bijwerken om onze internationale sites beter op elkaar af te stemmen en ervoor te zorgen dat kopers je objecten sneller en gemakkelijker kunnen vinden.

De wijzigingen hebben invloed op deze hoofdrubrieken:

Bekijk de wijzigingen

Download alle rubriekswijzigingen voor augustus 2018: PDF-bestand, CSV-bestand

Download de nieuwe rubrieksstructuur na 1 augustus 2018: PDF-bestand, CSV-bestand

Veelgestelde vragen

De rubriekswijzigingen zullen vanaf 1 augustus op de site verschijnen, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wijzigingen effectief zichtbaar zijn.
In dit geval wordt je aanbieding automatisch verplaatst naar de volgende, meest relevante rubriek. Als je objecten opnieuw aanbiedt, moet je de aanbiedingen (inclusief aanbiedingen met de optie Geldig tot geannuleerd) herzien en de nieuwe rubriekstructuur gebruiken.
Je aanbiedingen worden dan automatisch naar de nieuwe rubriek verplaatst.
Herzie je aanbieding en werk de specificaties bij zodat kopers je object gemakkelijker kunnen vinden.
Specificaties brengen de belangrijkste details van je objecten in kaart. Als je de aanbevolen specificaties gebruikt, krijgt je object de best mogelijke plaats in de zoekresultaten op eBay. De specificaties worden ook weergegeven als selectiemogelijkheden aan de linkerkant van de zoekpagina en kopers kunnen deze opties gebruiken om hun zoekopdracht te verfijnen. Als je je eigen (aangepaste) specificaties gebruikt, worden deze niet geïntegreerd in onze zoek- en filterfuncties, waardoor je aanbieding mogelijk niet optimaal wordt weergegeven op de site.
Als je de aanbevolen specificaties niet gebruikt in je aanbieding, wordt je object niet weergegeven wanneer kopers de selectiemogelijkheden aan de linkerkant gebruiken. In sommige rubrieken kun je geen objecten aanbieden als je de verplichte specificaties niet opgeeft.
Als er nieuwe subrubrieken zijn toegevoegd aan een rubriek waarin je objecten aanbiedt, worden je aanbiedingen automatisch verplaatst naar de meest geschikte subrubriek. Als we geen geschikte rubriek kunnen vinden, kan je object worden verplaatst naar de rubriek Overig in dezelfde rubrieksgroep. Wanneer je deze objecten opnieuw aanbiedt of herziet, bied ze dan aan in de juiste subrubriek en gebruik door eBay aanbevolen specificaties voor optimale zichtbaarheid in de zoekresultaten van kopers.
Wanneer je objecten worden verplaatst naar een nieuwe rubriek met een andere verkoopcommissie, geldt de verkoopcommissie van die nieuwe rubriek. Plaatsingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties zijn gebaseerd op de oorspronkelijke rubriek. Wanneer de oorspronkelijke rubriek wordt samengevoegd met een rubriek met andere kosten, worden de plaatsingskosten en de kosten voor extra aanbiedingsopties voor de oorspronkelijke rubriek in rekening gebracht totdat de aanbieding afloopt, en geldt de verkoopcommissie van de rubriek waarmee de oorspronkelijke rubriek is samengevoegd.

Raadpleeg de Hulp-pagina voor meer informatie.

Archief rubriekswijzigingen

  • Download alle veranderingen voor april 2018 (PDF, CSV)
  • Download alle veranderingen voor juni 2017 (PDF, CSV)
  • Download alle veranderingen voor oktober 2016 (PDF, CSV)
  • Download alle veranderingen voor juli 2016 (PDF)
  • Download alle veranderingen voor oktober 2015 (PDF, CSV)

Nieuws voor zakelijke verkopers

Tools voor verkopers