Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips

Je eBay-account sluiten

Kunnen wij helpen?

We stellen het op prijs dat je aan de eBay-community deelneemt. Soms denken leden dat ze hun account moeten sluiten omdat ze niet weten hoe ze een probleem moeten oplossen. Voordat je je account sluit, willen we je graag helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Je eBay-account definitief sluiten

Zo sluit je je eBay-account:
1. Kijk voordat je je account sluit naar onderstaand schema.
2. Zorg dat al je kosten betaald zijn en je rekeningsaldo 0 is.
3. Dien een aanvraag in om je account te sluiten.

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Snelle antwoorden op vragen over het sluiten van je account

Wordt mijn account direct gesloten?

Nee, er is een wachtperiode. Met de wachtperiode weet je zeker dat alle uitgevoerde transacties worden voltooid.

Tijdens deze periode is het niet mogelijk om biedingen uit te brengen, aankopen te doen, objecten aan te bieden of je contactgegevens te wijzigen. Je hebt nog wel toegang tot je accountgegevens.

Na deze periode ontvang je per e-mail een bevestiging dat je account is gesloten.

Kan ik naderhand mijn account opnieuw openen?

Nee, je kunt je account niet meer openen met dezelfde gebruikersnaam of hetzelfde e-mailadres, maar je kunt wel een nieuwe account maken.

Als je tijdens de wachtperiode je account toch liever niet wilt sluiten, kun je contact met ons opnemen om de sluiting van je account te annuleren.

Wat gebeurt er met mijn account nadat deze is gesloten?

Je kunt de gebruikersnaam of het e-mailadres van de gesloten account niet langer gebruiken om naar een deel van eBay te gaan waarvoor een account vereist is. Ook is je feedbackprofiel niet langer beschikbaar voor andere leden.

Mogelijk ontvang je maximaal 2 weken nadat de account is gesloten e-mail van eBay. Daarna nemen we geen contact meer met je op, behalve voor het incasseren van openstaande kosten voor je account.

Wat gebeurt er met mijn account nadat deze is gesloten?

Je kunt de gebruikersnaam of het e-mailadres van de gesloten account niet langer gebruiken om naar een deel van eBay te gaan waarvoor een account vereist is. Ook is je feedbackprofiel niet langer beschikbaar voor andere leden.

Kan ik mijn account sluiten als deze is geschorst of beperkt?

Je kunt een geschorste account pas sluiten nadat alle geschillen zijn opgelost.

Kan ik mijn account sluiten als het momenteel niet aan de normen voldoet?

Je kan een account die niet langer voldoet aan de minimumnormen pas sluiten als de account niet langer ondermaats is.

Wat als er nog een saldo openstaat voor mijn account?

Voordat je je account sluit, moet je een eenmalige betaling uitvoeren zodat je account weer up-to-date is.

Wat als er nog geld op mijn rekening staat?

Vraag een terugbetaling aan voordat je je account sluit. Als je je account sluit, moet je rekeningsaldo 0 zijn.

Wat gebeurt er met feedback die ik op anderen heb gegeven?

De feedback die je op andere gebruikers hebt gegeven, wordt niet verwijderd nadat je je account hebt gesloten.

Als je gebruikersnaam hetzelfde is als je e-mailadres, kun je deze naam het beste wijzigen voordat je ons verzoekt om je account te sluiten.

Wat doet eBay met mijn persoonlijke gegevens nadat ik mijn account heb gesloten?

eBay bewaart persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid.

Dit is nodig om de wetgeving na te leven, fraude te voorkomen, verschuldigde kosten te incasseren, problemen te analyseren en op te lossen, een bijdrage te leveren aan onderzoeken, onze gebruikersovereenkomst te handhaven en andere maatregelen te treffen die wettelijk zijn toegestaan.

Je verkopersaccount sluiten

Als je je eBay-account wilt behouden maar geen objecten meer wilt verkopen, kun je je verkopersaccount inactief maken. Je kunt dan nog steeds bieden en objecten kopen, maar er gelden enkele beperkingen als je later objecten wilt verkopen.

Verwijder je betalingsgegevens voor je creditcard, bankpas of bankrekening om je verkopersaccount inactief te maken. Als je alle betalingsmethoden wilt verwijderen, selecteer je op de pagina Verkopersaccount de optie Alle betalingsmethoden en klik je op de button Verwijderen.

Er kunnen nog steeds kosten voor eventuele aanbiedingen op de site en maandelijkse kosten in rekening worden gebracht als je actieve abonnementen hebt, zoals eBay-winkels. Annuleer eventuele abonnementen.

Als er nog een saldo openstaat, voer je een eenmalige betaling uit voordat je je verkopersaccount sluit. Meer weten over het uitvoeren van een eenmalige betaling? Als je krediet op je rekening hebt, kun je een terugbetaling aanvragen.

Je PayPal-rekening sluiten

Je hoeft je PayPal-rekening niet te sluiten wanneer je je eBay-account sluit. Als je echter besluit om je PayPal-rekening te sluiten, kun je geen aankopen met PayPal meer doen en niet langer de geschiedenis van je PayPal-rekening bekijken.

Zo sluit je je PayPal-rekening:
  1. Log in bij je PayPal-rekening.

  2. Klik op Profiel.

  3. Klik in de kolom Accountgegevens op de link Account sluiten.

  4. Klik op Doorgaan.

  5. Klik op Rekening sluiten.

Neem contact op met de klantenservice van PayPal voor hulp met je PayPal-rekening.

Je eBay-winkel sluiten

Als je je winkel sluit, worden alle aanbiedingen van je winkelvoorraad beëindigd.

Zo sluit je je winkel:
  1. Log in bij Mijn eBay.

  2. Klik onder Account op de link Abonnementen.

  3. Selecteer eBay-winkels in de lijst en klik op de button Abonnement opzeggen.

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.