Wijzigingen in rubrieken

Belangrijk: Deze pagina wordt vanaf juni bijgewerkt met details van de wijzigingen.

Juni 2017

Vanaf 13 Juni 2017 gaan we enkele rubrieken bijwerken om kopers te helpen je objecten gemakkelijker en sneller te vinden en zo je verkoopcijfers te verhogen.

De wijzigingen hebben invloed op deze hoofdrubrieken:

Bekijk de wijzigingen

Download alle rubriekswijzigingen voor juni 2017: PDF-bestand, CSV-bestand

Download de nieuwe rubrieksstructuur na 13 juni 2017: PDF-bestand, CSV-bestand

Veelgestelde vragen

Het kan tot 48 uur na de startdatum duren voordat rubriekwijzigingen zichtbaar zijn op de site. De wijzigingen zijn normaal gesproken zichtbaar vanaf 13 juni.
In dit geval wordt je aanbieding automatisch verplaatst naar de volgende meest relevante rubriek. Als je objecten opnieuw aanbiedt, moet je de aanbiedingen (inclusief aanbiedingen met de optie Geldig tot geannuleerd) herzien en de nieuwe rubriekstructuur gebruiken.
Je aanbiedingen worden automatisch naar de nieuwe rubriek verplaatst.
Herzie je aanbieding en werk de specificaties bij zodat kopers je object gemakkelijker kunnen vinden.
Als je de aanbevolen specificaties gebruikt, wordt je object weergegeven wanneer kopers de selectiemogelijkheden aan de linkerkant gebruiken. Als je je eigen aangepaste specificaties en waarden toevoegt, worden deze niet weergegeven in de selectiemogelijkheden aan de linkerkant. Wanneer kopers de objectspecifieke filters gebruiken, wordt je aanbieding alleen weergegeven als je een door eBay aanbevolen specificatie en waarde gebruikt.
Als je de aanbevolen specificaties niet gebruikt, wordt je object niet weergegeven wanneer kopers de selectiemogelijkheden aan de linkerkant gebruiken. In sommige rubrieken kun je geen objecten aanbieden als je de verplichte product-ID's niet opgeeft.
Als er nieuwe subrubrieken zijn toegevoegd aan je rubriek, worden je aanbiedingen verplaatst naar de meest geschikte subrubriek. Als we geen geschikte rubriek kunnen vinden, kan je object worden verplaatst naar de rubriek Overig in dezelfde rubrieksgroep. Wanneer je deze objecten opnieuw aanbiedt of herziet, bied ze dan aan in de juiste subrubriek en gebruik door eBay aanbevolen specificaties voor optimale zichtbaarheid in de zoekresultaten van kopers.
Wanneer je objecten worden verplaatst naar een nieuwe rubriek met een andere verkoopcommissie, geldt de verkoopcommissie van die nieuwe rubriek. Plaatsingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties zijn gebaseerd op de oorspronkelijke rubriek. Wanneer de oorspronkelijke rubriek wordt samengevoegd met een rubriek met andere kosten, worden de plaatsingskosten en de kosten voor extra aanbiedingsopties voor de oorspronkelijke rubriek in rekening gebracht totdat de aanbieding afloopt, en geldt de verkoopcommissie van de rubriek waarmee de oorspronkelijke rubriek is samengevoegd.

Archief rubriekswijzigingen

  • Download alle veranderingen voor oktober 2016 (PDF, CSV)
  • Download alle veranderingen voor juli 2016 (PDF, CSV)
  • Download alle veranderingen voor oktober 2015 (PDF, CSV)

Nieuws voor zakelijke verkopers

Tools voor verkopers