De maat voor een ring bepalen


 Kopersgidsen


De maat voor een ring bepalen


Zorg dat je weet welke maat ring je nodig hebt zodat je altijd perfect passende sieraden kunt kopen. Als je je ringmaat wilt weten, kun je een passende ring op een professionele stift voor ringmaten plaatsen, een professionele ringmeter gebruiken of de maat bij benadering bepalen met een schema met ringmaten of door de vingeromtrek te meten. Meet je vinger altijd bij kamertemperatuur. Door warmte en koude kunnen je vingers iets dikker of dunner worden.

Bepaal je ringmaat met een schema voor ringmaten


Bepaal je ringmaat met een schema voor ringmaten

Gebruik een ring die goed past om je ringmaat te bepalen. Plaats je ring op de cirkel die het dichtst in de buurt komt van je maat. De omtrek van de binnenkant van de ring moet gelijk zijn aan de omtrek van de cirkel. Als je ring tussen twee maten inkomt, kies je de grootste ringmaat.

Ring Size Chart


Terug naar bovenTerug naar boven

Je ringmaat meten met een strookje voor je vingermaat


Je ringmaat meten met een strookje voor je vingermaat

Je kunt ook je eigen ringmeter maken. Druk hiervoor het strookje hieronder af en knip het uit. Maak een sneetje op de aangegeven plaats en haal het smalle uiteinde van de ringmeter hier doorheen. Zorg dat de getallen aan de buitenkant zichtbaar zijn en trek de lus aan tot de ringmeter goed passend om je vinger zit, strak maar wel comfortabel.

Finger Size Strip


Terug naar bovenTerug naar boven

Wanneer kun je de maat van een ring aanpassen?


Wanneer kun je de maat van een ring aanpassen?

De meeste juweliers zullen een ring zonder problemen twee maten groter of kleiner maken. Als een ring meer dan twee maten wordt aangepast, kan het aanzien en de structuur van het sieraad zichtbaar veranderen. Een gouden of zilveren ring wordt in het algemeen groter gemaakt door de ring te plaatsen op een maatstaaf en vervolgens voorzichtig te kloppen op de ring. Hierdoor wordt de ring iets dunner. Bij sommige ringen zal het eindresultaat niet perfect rond zijn. Sommige juweliers zullen de maat van een platina ring niet aanpassen vanwege de dichtheid en sterkte van het materiaal. Als je een ring meer dan één maat groter wilt maken of de maat van een ring met stenen wilt aanpassen, kan de juwelier ook een snede in de ring maken om metaal te verwijderen of toe te voegen. Na deze aanpassing kan er een lasnaad zichtbaar zijn of kan de ring een onzichtbaar zwak punt hebben. Een professionele juwelier kan er echter voor zorgen dat oneffenheden niet zichtbaar zijn.


Terug naar bovenTerug naar boven

Ringen zoeken op eBay


Ringen zoeken op eBay

Als je weet wat je ringmaat is, ga je naar het portaal Sieraden en horloges, klik je op Sieraden en kun je ringen zoeken op eBay.

 • Rubrieken: Met de lijst Rubrieken links op elke pagina kun je kiezen van welk artikeltype je aanbiedingen wilt zien. Je ziet hier links voor onder andere Gouden sieraden, Zilveren sieraden, Kindersieraden, Antieke sieraden, Parels, Bijoux en Overige sieraden. Als je dieper graaft op de website, kun je je zoekopdracht verder verfijnen door een subcategorie te kiezen.  

 • Zoekopties: voor bepaalde rubrieken worden zoekopties weergegeven waarmee je de weergegeven aanbiedingen snel kunt beperken.

 • Zoeken op trefwoorden: Zoek naar bepaalde woorden in de aanbiedingen op eBay. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een ring in maat 18 met een diamant, typ je "diamant maat 18" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak. Schakel het selectievakje Zoeken in titels en beschrijvingen in voor meer resultaten. Ga naar de pagina Algemene zoektips van eBay voor meer tips over zoeken met trefwoorden.

Als je op eBay niet precies kunt vinden wat je zoekt, kun je het proberen in een eBay-winkel. Een tweede alternatief is een zoekopdracht op Mijn eBay. Je wordt dan gemaild wanneer een object beschikbaar komt dat aan je wensen voldoet.


Terug naar bovenTerug naar boven

Veilig ringen kopen


Veilig ringen kopen

Zorg ervoor dat je, voordat je tot de koop overgaat, precies weet wat je koopt. Trek de verkoper na en lees hoe eBay en PayPal je kunnen beschermen.

Weet wat je koopt

Lees de informatie in de objectaanbieding zorgvuldig door.

 • Houd rekening met leveringskosten in de uiteindelijke verkoopprijs. Als je veel geld uitgeeft, controleer je of de verkoper het object verzekert tijdens het transport.

 • Als je meer wilt weten, stuur je de verkoper een e-mail met je vraag. Dit doe je door te klikken op Vraag het de verkoper in het gedeelte met verkopergegevens.

 • Controleer altijd of je de transactie op eBay volledig afhandelt (met een bod, Nu kopen of Beste voorstel). Transacties die worden beklonken buiten eBay vallen niet onder de beschermingsregelingen van eBay.

 • Betaal je eBay-object nooit met een overschrijving via Western Union of MoneyGram. Deze betaalwijzen zijn niet veilig wanneer je iemand betaalt die je niet kent.

Ken je verkoper

Trek verkopers na, zodat je je transacties met een gerust hart kunt afhandelen.

 • Wat is de feedbackscore van de verkoper? Hoeveel transacties heeft hij/zij voltooid? Hoe hoog is het percentage positieve reacties?

 • Wat zeggen kopers in hun feedback? Zijn ze positief over de verkoper?

 • De meeste topverkopers op eBay hebben net als winkels een retourregeling. Biedt de verkoper een niet-goed-geld-terug-garantie? Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kopersbescherming

Mocht je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen tijdens een transactie, dan kun je een beroep doen op eBay en PayPal.

 • Veilig betalen met PayPal: Met PayPal kun je betalen zonder dat de verkoper je bankrekeningnummer of creditcardnummer te zien krijgt. Het is zelfs zo dat PayPal kopers 100% beschermt tegen afschrijvingen van hun bankrekening waarvoor ze geen toestemming hebben gegeven. Bovendien is je aankoop met de kopersbescherming van PayPal tot maximaal EUR 500 gedekt.

 • Veilig handelen en problemen oplossen op eBay: Ga naar Veilig handelen en problemen oplossen voor informatie over de beveiliging van je account en het gebruik van de snelle en efficiënte tools van eBay voor het oplossen van problemen.


Terug naar bovenTerug naar boven


 Geschreven door

eBay